Задържани са двамата шофьори на румънския автобус, който участва в

...
Задържани са двамата шофьори на румънския автобус, който участва в
Коментари Харесай

Задържани са шофьорите на румънския автобус от тежкия инцидент край Велико Търново

Задържани са двамата водачи на румънския рейс, който взе участие в злополуката с четири жертви на пътя Русе - Велико Търново, оповестиха от прокуратурата.

Пробите за алкохол и на двамата са негативни.

Под управлението на Окръжна прокуратура-Велико Търново се организира следствието по досъдебно произвеждане по отношение на настъпило тежко пътнотранспортно произшествие, при което е породена гибелта на четири души и телесни повреди на осем души. Катастрофата е станала на основен път Русе – Велико Търново.

По предложение на окръжния прокурор на Оперативна програма - Велико Търново Христо Христов до основния прокурор досъдебното произвеждане е предоставено за следствие на следователи при Национална следствена работа. Касае за случай с изключителна фактическа и правна трудност на следствието с оглед събитието, че от закононарушението са потърпевши общо дванадесет лица – пасажери в публичен превоз, които са задгранични жители на Р. Румъния и Р. Турция.

Досъдебното произвеждане е почнало с първо деяние на следствието – оглед на местопрестъпление, по отношение на настъпило на 06.08.2022 година към 02.00 часа, на първокачествен път Русе –В. Търново, в землището на с. Крушето, общ. Горна Оряховица, пътнотранспортно произшествие сред рейс „ Мерцедес “ с румънска регистрация и спрял в крайпътна отбивка лек автомобил „ Пежо-206 “ с регистрация на Кралство Нидерландия, вследствие на което е породена гибелта на повече от едно лице – пътуващите в пътническия рейс трима румънски жители и един турски жител.

Установено е, че в рейса са пътували 24 пасажера и двама водачи. На място на произшествието са починали трима души, а четвъртият е умрял в реанимация. Пострадали са осем лица – пътуващи в рейса. Пътуващите в лекия автомобил не са били в колата и от тях няма потърпевши.

Провеждат се неотложни процесуално-следствени дейности, в наличието на управлението на ОД на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново и на Окръжна прокуратура-Велико Търново. В хода на следствието е осъществен оглед на местопроизшествието, конфискувани са моторните транспортни средства, участници в ПТП, следи и предмети, имащи значение за делото, осъществени са разпити на очевидци, приобщени са документи.

Двамата водачи на рейса са арестувани за 24 часа. Пробите за алкохол на водачите са негативни.

Действията по следствието не престават под управлението на Окръжна прокуратура-Велико Търново.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР