Задържани са двама мъже, съпричастни към телефонни измами в Гърция,

...
Задържани са двама мъже, съпричастни към телефонни измами в Гърция,
Коментари Харесай

Задържаха двама българи за телефонни измами в Гърция

Задържани са двама мъже, съпричастни към телефонни измами в Гърция, оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Акцията е осъществена от чиновници на основна дирекция „ Национална полиция “, на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе и Велико Търново, и на Окръжния следствен отдел при Русенската окръжна прокуратура, под надзора на районните прокуратури в Русе и Горна Оряховица.

От Министерство на вътрешните работи осведомят, че на територията на Великотърновска област, в рейс, който пътувал от София за Русе, е арестуван 35-годишният пощальон от русенското с. Ново село. Той има голям брой престъпни прояви и е осъждан.

В него са открити мобилни телефони, СИМ карти и към 9000 евро - инкриминирана сума от две телефонни измами в Солун, Гърция, осъществени на 21 и 23 май, допълват от полицията.

Установено е, че мъжът е взел участие и в две телефонни измами на територията на България. Едната е осъществена на 19 април в Горна Оряховица, по отношение на която е арестуван към сегашния миг. Другата е от 2 май в Русе.

Успоредно с това е осъществена друга полицейска акция на територията на Ветово, където е арестуван 28-годишен, с две престъпни регистрации, за който има данни, че е фактическият причинител на телефонните измами в Гърция.

При претършуване на населявания от него адрес са открити мобилни телефони, СИМ карти и други движимости, съотносими към незаконната му активност.

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че в границите на две седмици това е втората огромна интервенция по линия на противодействието на този тип закононарушения.

При аналогични дейности предходната седмица на територията на Чехия и България, както и на вход на границата ни с Гърция, бяха арестувани общо седем мъже, съпричастни към телефонни измами, осъществени у нас и в прилежаща Гърция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР