Задържане цените на топлинната енергия или минимално отклонение от техните

...
Задържане цените на топлинната енергия или минимално отклонение от техните
Коментари Харесай

Ще има ли изненади в изравнителните сметки за парно

Задържане цените на топлинната сила или минимално отклоняване от техните настоящи равнища в която и да е посока. Такава прогноза направи в BTV „ Тази заран “ ръководителят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев във връзка настояването на топлофикационни сдружения в страната за нарастване на цената на парното и на топлата вода. Това са цени от заявките на топлофикационните сдружения. Това не значи, че те желаят тези цени. Технологията е такава, че в тези заявки би трябвало да заложат своите разноски. През формулите се получава избрана цифра, изясни Кремен Георгиев.



След като КЕВР оцени действителността на разноските, които са заложени и ги поправя по съответния метод, комисията залага нова цена на газа в същите модели, която е планирана за идващия интервал и няма нищо общо с тази, която е в заявките. От тук се получава голяма разлика – в тази ситуация доста надолу, от цените, които са в заявките, разясни още Георгиев.

Увеличението на изравнителната сметка на един клиент не зависи толкоз от цената, а колкото от това по какъв начин се е трансформирало потреблението му или потреблението на другите клиенти в постройката, сподели Кремен Георгиев.

Средномесечните температури също са аршин. Колкото по-висока е температурата, толкоз по-малко сила е нужна на постройката да се загрее и надлежно топломерът регистрира по-малко.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР