Задържан е мъж край Хасково, издирван в САЩ за измами

...
Задържан е мъж край Хасково, издирван в САЩ за измами
Коментари Харесай

Задържан е мъж край Хасково, издирван в САЩ за пране на пари

Задържан е мъж край Хасково, търсен в Съединени американски щати за измами и пране на пари за 23 милиона щатски $. Мъжът е с турско и немско поданство.
Метин Корос, 59-годишен,
е бил задържан при влизане у нас през Граничния контролно-пропускателен пункт “Капитан Андреево ” на 28 септември.

Наложена му е мярка за неотклонение “задържане под стража ” за период от 60 дни от състав на Окръжния съд в Хасково.

Той е разгласен за търсене с алена бюлетина от Интерпол. Съдът в Ню Джърси го търси и счита за виновен по три обвинявания – пощенска машинация, банкова машинация и пране на пари в съучастничество с други лица.
В интервала юни-октомври 2018 година
посредством изпращане на лъжливи имейли, пощенски писма и известия той заблудил чиновници на договорна компания на Министерството на защитата в Съединени американски щати. Ощетеното сдружение било с предмет на активност за пречистване на нефт със седалище в Република Корея. С това Корос набавил за себе и съучастниците си парична сума от 23 милиона $, предопределени за компанията, съгласно цитираните в съвещанието на съда материали по делото.

Защитата изиска “парична гаранция ” или “подписка ”, а самият обвинен сподели, че не се усеща отговорен. Съдът обаче възприе доводите на прокуратурата, че лицето може да се укрие. Определeнието може да бъде протестирано или обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР