Задържаха петима души, които са отглеждали голямо количество канабис в

...
Задържаха петима души, които са отглеждали голямо количество канабис в
Коментари Харесай

Разбиха група, отглеждала марихуана в църква в Старозагорско

Задържаха петима души , които са отглеждали огромно количество канабис в село Дъбово, Община Мъглиж. Групата съхранявала готовата продукция в локална черква , без знанието на свещеника.

В групата са взели участие и двама възпитаници. Те са близнаци на 18-годишна възраст. При акцията са конфискувани 43 кг суха маса и над 275 кг – зелена.

„ Наглостта на хора от тази категория причинители стига до такава степен, че в избран интервал от време тези високорискови субстанции са били съхранявани в постройката на храма в село Дъбово “, уточни окръжният прокурор Дичо Атанасов на Стара Загора и Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ и посочи, че несъмнено лице, в качеството си на обслужващ личен състав, е имало достъп до храма.

По случая се води следствие.

Наблюдаващият прокурор Петя Драганова уточни, че по отношение на петимата са повдигнати обвинявания за четири тежки умишлени закононарушения. Те са привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група. За всяко настрана закононарушение е планувано настрана наказване „ отнемане от независимост “, уточни тя.

Най-тежкото планувано наказване е „ отнемане от независимост “ от пет до 15 години и санкция в размер на 20 до 100 хиляди лв. за държане на наркотични субстанции за разпространяване. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР