Задържаха измамник в Горна Митрополия. Мъжът харчил пари от дарителска

...
Задържаха измамник в Горна Митрополия. Мъжът харчил пари от дарителска
Коментари Харесай

Заловиха 46-годишен измамник, харчил пари от сметката на болно дете

Задържаха лъжец в Горна Митрополия. Мъжът харчил пари от дарителска акция за болно дете.

На 19 юни 2019 година за времето от 06:30 часа до 07:50 часа чиновници на отдел „ Разследване “, чиновници на бранш "Противодействие на икономическата престъпност “, профилирани полицейски сили при ОД на Министерство на вътрешните работи – Плевен и РУ-Долна Митрополия са направили претърсвания в дом и пространства на някогашна фурна, населявани от 46-годишен в село Горна Митрополия.

Полицейските дейности са под контрола и управлението на прокурор от районна прокуратура – Плевен по досъдебното произвеждане, формирано по чл.209, ал.1 от Наказателен кодекс. Установено е, че мъжът е въвел в подвеждане донори, оповестяват от ОД на МВР-Плевен.

В хода на следствието е изяснено, че за интервала от месец юни 2017 година до сегашния миг 46-годишния непозволено е получил сумата от 100 и 10 хиляди лв. от дарителска акция за болно дете и част от паричната сума е изхарчена не по предопределение. Като материални доказателства са конфискувани 141, /сто четиридесет и една/ кутии, пригодени за дарения, машина за рязане на ламарина, машина за прегъване на ламарина, които са закупени с парите, добити от измамата, както и други документи и движимости, имащи значение за откриване на обективната истина по делото.

46-годишният в началото е арестуван за период до 24 часа. След приключване на тази мярка е преведен в пандиза в град Плевен за изтърпяване на дейно наказване "лишаване от независимост “ за период от 4 месеца на районен съд – Никопол за осъществен опит за машинация по различен случай. Работата по досъдебното произвеждане продължава проверяващ служител на реда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР