Задържаха двама мъже за серия измами в Пловдивско, съобщиха от

...
Задържаха двама мъже за серия измами в Пловдивско, съобщиха от
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже за серия измами в Пловдивско

Задържаха двама мъже за серия измами в Пловдивско, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
След дейна и усилена работа чиновници от отдел „ Криминална полиция “ към регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи разкриха причинителите на голям брой измами в интервала от април 2015 година до декември 2021 година
В рамките на извършено следствие по формирано досъдебно произвеждане под наблюдаване на Районна прокуратура-Пловдив, са арестувани двама братя, на 48 и 52 години.
Събрани са доказателства, че те са съпричастни към 30 измами с породени имотни вреди на пострадалите в размер на към 45 хиляди лв.. Изяснено е, че в изискванията на продължавано закононарушение и при рисков рецидив по-младият от мъжете съумял да заблуди 13 души от Пловдив, Хисаря, Асеновград и близкото село Брестник, както и от Видин. В част от измамите бил подпомаган от 52-годишния си брат.
По една от лъжливите схеми родствениците убеждавали жертвите си да сключат контракти за закупуване на заем на скъпи мобилни телефони и да им ги предадат. В подмяна двамата подсигурили да заплащат вноските по заемите, само че след това ставали неоткриваеми.
Друг метод за илюзия било обещанието да доставят техника и артикули на преференциални цени от избрана европейска страна и откакто вземали капаро, прекъсвали връзката с пострадалите.
Междувременно, под претекст за печелившата му продажба в чужбина, при започване на декември м.г. братята взели породисто куче без да заплатят контрактуваните 2000 лв. на стопанката.
С разпореждане на наблюдаващия областен прокурор двамата мъже са арестувани за период до 72 часа и е импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение - непрекъснат арест по отношение на тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР