Задържа се тенденцията от последните месеци значителна част от новите

...
Задържа се тенденцията от последните месеци значителна част от новите
Коментари Харесай

EMA: Все повече генерични и биоподобни продукти получават одобрение

Задържа се наклонността от последните месеци забележителна част от новите утвърдени медикаменти от Комитета за лекарствените артикули в хуманната медицина (CHMP) на ЕМА да са генерични и биоподобни. На последното му съвещание стана ясно, че от осем утвърдени продукта, 4 ще бъдат от тези две групи, заяви пресслужбата на лекарствения регулатор. Също по този начин от ден на ден медикаменти сираци получават зелена светлина и навлизат в клиничната процедура, допълват от там. 

Комитетът одобри позитивни мнения за две биоподобни медикаменти: Rimmyrah (ранибизумаб), за лекуване на неоваскуларна макулна недъгавост, обвързвана с възрастта, прогресивно заболяване на макулата на ретината, причиняващо последователно увреждане на зрението основно при възрастни хора; и Uzpruvo (устекинумаб), за лекуване на плакатен псориазис, псориатичен артрит и болест на Crohn.

Две генерични медикаменти също получиха позитивно мнение: Azacitidine Kabi (азацитидин), за лекуване на миелодиспластични синдроми, хронична миеломоноцитна левкемия и остра миелоидна левкемия и Naveruclif (паклитаксел), за лекуване на метастатичен рак на гърдата, метастатичен аденокарцином на панкреаса и недребноклетъчен рак на белия дроб.

Нови очаквания за пациентите с миелофиброза се разпореждат на получилия утвърждение Omjjara (момелотиниб), както и на Rystiggo (розаноликсизумаб), предопределен за лекуване на генерализирана миастения гравис.

СHМР e приел позитивно мнение и за Spexotras (траметиниб) за лекуване на деца на възраст над една година с глиома, допълват от EMA.

От началото на годината общо 70 нови медикамента са получили утвърждение от организацията, регистрират от там. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР