Задължителното носене на маски вероятно ще отпадне на редица места.

...
Задължителното носене на маски вероятно ще отпадне на редица места.
Коментари Харесай

Ваксинираните и у нас ще са приливигировани - могат да захвърлят маските

Задължителното носене на маски евентуално ще отпадне на редица места. Това оповестиха от министерството на опазването на здравето. Очаква се заповедта да бъде издадена при започване на идната седмица. 

Става дума за зали за спорт, фитнеси, дребни търговски обекти, дребни трудови колективи, само че единствено където всички са ваксинирани ", изясни заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов.

Ваксинираните към този момент няма да имат задължението да носят маски в някои закрити пространства. Това сподели пред публицисти заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов.

„ На база на настъпващите горещини желаеме да предприемем и ограничения във връзка със наложителното носене на маски в някои закрити пространства като зали за спорт, фитнес, фризьорски салони, дребни търговски обекти, трудови колективи с не повече от 5-7 индивида и всички са ваксинирани “, уточни Златанов.

„ Това е изискване тези хора да нямат задължението да носят маски. Може би в понеделник ще излезем с такава заповед. Стъпката е деликатна и премислена. Това е първата стъпка за да бъдем доста деликатни във връзка с рисковете, които това деяние би могло да донесе, а те са минимални. Трябва да възстановяваме нещата и да подтикваме процеса на имунизация “, добави той.

„ Вероятността е понеделник или вторник ще имаме такава заповед, която ще даде опция на местата, които споделих, лицата ще бъдат без маски. Маските ще останат в рисковите зони, които сме определили - огромните търговски обекти, административни здания, където не можем да направляваме хората, които са с ваксини “, сподели още той.

Заболеваемостта е 43 души на 100 хиляди население, прибавят здравните управляващи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР