Задължителна ваксинация срещу COVID-19 на студенти и университетски преподаватели започна

...
Задължителна ваксинация срещу COVID-19 на студенти и университетски преподаватели започна
Коментари Харесай

Албания ваксинира задължително студенти и преподаватели

Задължителна имунизация против COVID-19 на студенти и академични преподаватели стартира в Албания, заяви местният сайт exit.

Решението бе оповестено на 30 август от комисия специалисти, които наблюдават развиването на пандемията.

Премиерът Еди Рама прикани студентите да се имунизират преди началото на академичната образователна година идващия месец.

Планира се имунизацията на всички студенти и академични преподаватели да завърши в границите на този месец.

Медицинският личен състав в университетите също би трябвало да се имунизира.

Нараства броят на пациентите с COVID-19 в интензивни отделения в Румъния. Те доближиха 952 души - с близо 100 повече от предходния ден. Жертвите на COVID-19 през последното денонощие са 78.

Нови 3342 случая на коронавирусна зараза бяха доказани в Румъния през последното денонощие при изработен над 21 000 теста, оповестява телевизия Диджи24. Положителни са близо 16 % от направените проби.

Вече два окръга в страната са в червен сюжет с равнище на заболеваемост над 3 на 1000 поданици. Това са Сату Маре и Илфов надлежно с 3,28 и 3,06 случая на 1000 поданици. Столицата Букурещ е в жълта зона с 2,57 случая на 1000 поданици.

От през вчерашния ден влязоха в действие ограничаващи ограничения в Букурещ, съгласно които активността на кината, театрите и концертните зали е позволена с до 70 % от потенциала им, в представления, концерти и фестивали навън може да вземат участие до 2500 души със наложително носене на маска, а на сватби и кръщенета може да участват до 100 души на закрито или 150 навън. На частни събития се позволяват до 300 души, в случай че всички показват документ за имунизация, преболедуване или отрицателен тест. Барове, клубове и нощни заведения могат да работят с до 70 % от потенциала си, в случай че всички са имунизирани с цялостната скица.

В края на предходната седмица държавното управление утвърди условие на наложително показване на зелен COVID документ за достъп до заведения за хранене, кафенета, питейни заведения, спортни зали, културни мероприятия и частни събития, като сватби и кръщенета, за обитаемоте места, където заболеваемостта е сред 3 и 6 на 1000 поданици. Сертификатът удостоверява имунизация, преболедуване или негативен резултат от ПСР или бърз тест.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР