Задълженията са изцяло свързани с нейната лечебна дейност, която се

...
Задълженията са изцяло свързани с нейната лечебна дейност, която се
Коментари Харесай

Община Варна готова да плати част от дълговете на Белодробната болница

Задълженията са напълно свързани с нейната лечебна активност, която се финансира от държавния бюджет, а и болничното заведение обслужва пациенти от цяла Северна България.

 

За последните 10 години Община Варна е изплатила на болничното заведение над 3,5 млн. лева за покриване на насъбрани отговорности.

Въпреки многократните оферти към Министерството на здравеопазването дотацията на болничното заведение не е увеличена и все още тя продължава да бъде незадоволителна за покриване на разноските.

 

През 2015 година варненският Общински съвет взе решение комерсиалното сдружение да бъде ликвидирано, а активността на болничното заведение за лекуване на туберкулоза да бъде трансферирана към някоя от лечебните заведения в града. Това решение бе доказано през ноември 2022 година До момента няма отговор от Министерството на здравеопазването.

Предстои нова среща по тематиката с представители на Общински съвет - Варна, РЗИ, " СБАЛПФЗ - Варна ЕООД ", и всички други институции, които имат отношение по тематиката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР