Задълбочаващата се натрупва натиск върху болниците, което ги прави зле

...
Задълбочаващата се натрупва натиск върху болниците, което ги прави зле
Коментари Харесай

Ливан няма да издържи на нова ковид вълна

Задълбочаващата се натрупва напън върху лечебните заведения, което ги прави зле готови против всяка нова вълна на, предизвести Фирас Абиад - шеф на най-голямата държавна болница в страната, представен от Агенция Франс Прес.

Здравните заведения към този момент се задъхват от дефицит на медикаменти и изселване на личен състав в чужбина, а в този момент би трябвало да се борят и с съвсем денонощното прекъсване на тока.

" Всички лечебни заведения... в този момент са по-малко готови, в сравнение с бяха по време на вълната при започване на годината ", сподели Абиад.

напусна, медикаментите, които в миналото бяха разполагаем, свършиха и все по-продължителната липса на електричество слагат лечебните заведения под непрекъсната опасност, показа той.

Дори Университетската болница „ Рафик Харири “, която той управлява, се оправя мъчно.

„ Получаваме единствено два до три часа електричество от мрежата, а през останалото време подвластен от генераторите “, сподели Абиад.

Наред с терзанието, че биха могли да изгорят, управлението на болничното заведение е натоварено и с голямата тежест непрестанно да търси мазут.

Голямото търсене на все по-оскъдната стока увеличи цените с над 80 % от 17 юни насам, написа Агенция Франс Прес.
 Ливан колабира, върви към банкрут Ливан колабира, върви към банкрут
Все повече класни стаи в Ливан остават празни. И това не се дължи безусловно на пандемията. Родители и учители просто не могат да си по...

Дори в влиятелната болница „ Рафик Харири “ някои медикаменти постоянно се изчерпват.

В някои дни това са антибиотици, в други - упойка, споделя шефът на болничното заведение.

Понякога „ сме принудени да помолим роднините на пациентите да отидат и да се опитат да намерят лекарството от друга болница или аптека “, сподели още той.

След спада напролет, сега случаите на Covid-19 още веднъж се усилват, защото ливанските емигранти се прибират у дома през лятото и огромна част от тях се събират със фамилията и приятелите си.

Ако растежът на инфектираните с ковид докара до скок като този, на който бяхме очевидци при започване на годината, това може да бъде пагубно, счита Абиад. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР