Зад всяко от трите главни послания на българското председателство –

...
Зад всяко от трите главни послания на българското председателство –
Коментари Харесай

Павлова: Зад всяко послание на европредседателството ни стоят важни задачи


Зад всяко от трите основни послания на българското председателство – консенсус, конкурентоспособност и кохезия – стоят още доста значими задания. Това съобщи министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова по време на присъединяване си в интернационална конференция, проведена от Асоциацията на Почетните консули в България, на която беше показана основната активност на организацията в поддръжка на европредседателството ни. Тя означи още, че то би трябвало да бъде освен българско, а и балканско.

По време на конференцията бяха разисквани значими тематики за външната политика на България, като културната дипломация, миграцията и използването на антитерористични ограничения.

" Основната активност на Почетните консули цели както развиването на комерсиалните и икономическите връзки, по този начин и обогатяването на културните и научните връзки сред страните. Консулите са скъп дипломатически запас и се трансформират в деен инструмент на двустранната външна политика ", сподели Борислав Боянов, президент на Асоциацията и Почетен консул на Република Малта.

Други специфични посетители, които взеха присъединяване в интернационалната конференция и споделиха професионалния си опит, бяха Соломон Паси – български политик и някогашен министър на външните работи, Н.Пр. проф. Григориос Василоконстандакис – дипломат на Гърция за България, и Н.Пр. проф. Лино Бианко – Посланик на Малта в България и Румъния.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР