Зачестяват вандалските прояви на територията на град Сливен. За това

...
Зачестяват вандалските прояви на територията на град Сливен. За това
Коментари Харесай

Зачестяват вандалските прояви в паркове и квартали на Сливен

Зачестяват вандалските прояви на територията на град Сливен. За това алармира шефът на „ Общинска защита и СОТ Сливен “ ЕООД Петко Чолаков. Само за няколко дни общинските камери за видеонаблюдение са снимали десетки случаи на вандализъм.
Единият е от 14 януари – младежи събарят и ритат кошчетата за отпадък в кв. „ Република “. На записа, възложен от „ Общинска защита и СОТ “, се вижда по какъв начин единият от младежите снима с телефон вандалския акт. Малко по-късно инцидентно преминаващ жител, виждайки обърнатите кошчета, се пробва да ги вдигне и събира разпиления отпадък. На същата дата, погрешно паркиран автомобил, нарушава целостта на оградата на парк „ Юнак “ и я изкривява. Камерите на Общината са снимали и случай от 26 декември предходната година, при който е счупена въртележката, предопределена за дребни деца в парк „ Асеновец “.
Екипите на Общината са се отзовали на сигнал за следващо посягане над детската площадка в кв. „ Даме Груев “ (до бл.43). Сред повредените детски уреди е и оградата на детската площадка. Констатирани са и десетки обири на капаци на шахти. Последните са от квартал „ Стоян Заимов “, сред блокове 64, 65 и 66.
Общината възвърне детски уреди и паркова мебел в и към парковете в града. Многократно се ремонтират оградни пана и порти. Отново са възобновени двете автобусни спирки по бул. „ Илинденско въстание “ – „ ЖП гара “ и „ Даме Груев “.
Голяма част от случаите са документирани и са предадени на полицията.
„ За страдание, каквото и да прави Общината, каквито и старания да поставя, както и да усъвършенства средата за отдих, от ден на ден и все по-често се срещаме с вандалски прояви и с заличаване на общинско имущество. А то е предопределено за всички “, разяснява Петко Чолаков. Той насочи зов към жителите да бъдат виновни и да алармират институциите за всички нередности, на които стават очевидци.
„ Това са скъпи уреди, поддръжката им също е скъпа. Трябва да се отнасяме към общинското имущество като към свое. Наближават пролетно-летните месеци, когато парковите уреди се употребяват пълноценно. Нека да запазим и съхраним това благосъстояние за града ни “, добави още той.
Разходите за ремонт на уреди са за хиляди левове. Община Сливен още веднъж насочва зов към жителите да подават сигнали за нередности на дежурния телефон 044/611 100 или на органите на реда.
Кадри може да видите в следния линк:
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР