Зачестилите случаи на саботажи, дезинформация и кибератаки срещу страните от

...
Зачестилите случаи на саботажи, дезинформация и кибератаки срещу страните от
Коментари Харесай

НАТО готви отговор на руските саботажи в страните членки

Зачестилите случаи на саботажи, дезинформация и хакерски атаки против страните от НАТО ще са измежду тематиките, които министрите на защитата на Пакта ще обсъдят на започващата през днешния ден двудневна среща в Брюксел.

Това заяви генералният секретар Йенс Столтенберг преди началото на форума.

Ще има и среща на Групата за нуклеарно обмисляне

„ Видяхме няколко случаи на бойкот, опити за палежи, хакерски атаки, дезинформация и ще работим върху опциите за отговор. Очаквам те да включват повишение на информираността, обмяна на разследващи данни, ускорение на отбраната на сериозната инфраструктура, в това число подводната, а също по този начин стягане на рестриктивните мерки върху работата на съветските разузнавачи в страните членки “, сподели Столтенберг.

По-рано през днешния ден „ Политико “ заяви, че 8 външни министри от страните от Европейски Съюз желаят да бъде лимитирано придвижването на съветските дипломати в Съюза.

Министрите на защитата от НАТО ще обсъдят и нуждата от спомагателни, дълготрайни и дълготрайни доставки на муниции и техника за Украйна. Столтенберг посочи, че съдружниците би трябвало да поемат ангажимент за обезпечаване на военна помощ от 40 милиарда $ годишно за Украйна. Той изрази поддръжка за решението на множеството съдружници да смъкват рестриктивните мерки на доставените от тях оръжия за удари по военни цели в Русия.

„ Това е нападателна война. Русия атакува Украйна. Това е крещящо нарушаване на интернационалното право. Според него Украйна има правото на самоотбрана, а това включва удари по законни военни цели на агресора Русия “, безапелационен бе генералният секретар.

Съюзниците ще обсъдят и опциите за нуклеарно въздържане в подтекста на сигурността сега. Вчера Столтенберг съобщи, че нуклеарната опасност идва освен от Русия, само че и от Китай, Северна Корея и Иран.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР