Зачестилите инциденти с товарни композиции на частни превозвачи наложи, Изпълнителна

...
Зачестилите инциденти с товарни композиции на частни превозвачи наложи, Изпълнителна
Коментари Харесай

Изпълнителна агенция ,,Железопътна администрация‘‘ предприе извънредни мерки за безопасността по жп. инфраструктура

Зачестилите произшествия с товарни композиции на частни превозвачи наложи, Изпълнителна организация,,Железопътна администрация‘‘ да предприеме дейности за спомагателни ограничения и наставления, свързани с сигурността на придвижване на товарни влакове по железопътната мрежа в страната. За задачата, всички вагони с бандажни колела на сглобката бандаж-колело, сложени маркери за надзор против приплъзване и други, ще преминат механически прегледи.

Допълнителните ограничения за надзор на товарните вагони с бандажни колела, въведени от ИАЖА, ще бъдат оповестени на превозвачите в бранша. Железопътната администрация ще организира съвещание на Съвета по сигурност, където ще се прегледат всички нарушавания и ще бъдат разисквани въведените спомагателни ограничения за предварителна защита. Това ще се случи до края на месец февруари.

Районните проверяващи комисии за сформиране на актове и наказателни постановления на отговорните длъжностни лица за осъществените катастрофи, се чака да се произнесат и да сформират протоколи.

Ръководството на Изпълнителна организация „ Железопътна администрация “ подхваща тези дейности по отношение на установените нарушавания от началото на годината. Предстои да бъде осъществена поредност от изключителни одити на системата за ръководство на сигурността на железопътните превозвачи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР