Зачервяването на лицето може да се дължи на редица неща,

...
Зачервяването на лицето може да се дължи на редица неща,
Коментари Харесай

Как да се отървете от зачервяването на лицето си

Зачервяването на лицето може да се дължи на редица неща, без значение дали е топло време, интензивна подготовка или просто възприятие на неспокойствие или разстройване. Понякога зачервяването може да възникне заради заболяване на кожата, като да вземем за пример розацея, или проблеми като ендокринни разстройства, които не можем елементарно да забележим.1 Въпреки че някои аргументи за зачервяване са малко по-лесни за лекуване от други и може би изискват единствено потупване с хладка вода или успокояваща маска, други изискват интензивни процедури благодарение на експерт по грижа за кожата. Какъвто и да е казусът, успокояването на зачервената кожа е по-лесно, откакто установите повода.

Продължете да четете, с цел да научите повече за това какво можете да извършите, с цел да успокоите кожата си, когато се появи зачервяване.

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук:

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка:

Как да се отървете от зачервяването на лицето си

Нанесете студен компрес

Ако вашата зачервена или зачервена кожа не се дължи на главно здравно положение, можете да го лекувате, като приложите студен компрес върху засегнатата област. В множеството случаи кожата се зачервява вследствие на разширението на кръвоносните съдове, което по-късно разрешава прекосяването на повече кръв.Ето за какво някои хора изпитват зачервяване по време на подготовка, когато пият алкохол или в случай че се смутят – което ще стигнем след минута.

За да успокоите зачервяването на вашата кожа, поставете чиста забрадка в пластмасова торбичка, цялостна с кубчета лед, и я оставете във фризера за към 15 минути. След това отстранете кърпата и деликатно я нанесете върху кожата за към 20 минути.

Разгледайте лазерите

 зачервяването Как да се отървете от зачервяването на лицето си фотография: pinterest

Лазерната технология се употребява от кожните лекари от години за лекуване на редица проблеми, свързани с грижата за кожата, от понижаване на белези от акне, понижаване на хиперпигментацията и даже покачване на отпусната кожа, без да се постанова пациентите да лягат под ножа. Когато става въпрос за облекчение на зачервяването, има лекуване с лазерна терапия.

Избягвайте дразнещи артикули

 зачервяването Как да се отървете от зачервяването на лицето си фотография: pinterest

Зачервяването може да се изостри от избрани съставки в нашата грижа за кожата – а точно киселини, които нормално се употребяват за ексфолиране на кожата. Избягвайте мощните ретиноиди или ретинол, защото тези артикули могат в допълнение да раздразнят сензитивната кожа, както и грубите физически ексфолианти и полиращи скрабове. Някои артикули за акне могат да изсушат и би трябвало да се употребяват с нараснало внимание, в случай че имате сензитивна кожа, като бензоил пероксид, салицилова киселина и гликолова киселина.

Ако не можете да се разделите с обичания си артикул с нараснала киселина, ограничете използването си единствено до няколко пъти седмично или потърсете формули, които съдържат невисок % от потребните субстанции.

Дори и да не употребявате мощни киселини, добра концепция е да употребявате гальовен почистващ препарат два пъти на ден. Освен това нанасяйте овлажнител с SPF 30 или по-висок всяка заран и използвайте подхранващ овлажнител през нощта. Той предлага да се употребява и ниска доза ретинол.

Преразгледайте диетата си

 зачервяването Как да се отървете от зачервяването на лицето си фотография: pinterest

Основното зачервяване може просто да бъде обвързвано с няколко външни фактора. Това е, несъмнено, в случай че не се занимавате със сертифицирано здравно положение. Ако зачервяването ви е по-малко здравно и повече екологично, от време на време то може да се раздели на елементарни промени в неща като вашата диета. Ние постоянно предлагаме противовъзпалителна диета, която включва зелени листни зеленчуци, риба, етерични масла и плодове с невисок гликемичен показател.Още по-важното е, че изключва елементарни захари, зърнени храни, неорганични меса и млечни артикули и плодове с висок гликемичен показател. Пре- и пробиотиците са наложителни. Добавките с витамин D също оказват помощ, даже при тези пациенти с естествени равнища на витамин D.

По същия метод, по който някои съставки за грижа за кожата могат да задействат външния пласт на кожата, някои храни и питиета могат да възпалят и раздразнят кожата от вътрешната страна.

Тези храни нормално имат високо киселинно наличие и могат постоянно да провокират зачервяване на бузите и непрекъснато зачервяване. Ако сте предразположени към зачервяване или розацея, тогава можете да избегнете провокиращи фактори, като пикантни храни, цитрусови плодове, домати, шоколад и канела.Освен това топлота, рискови температури (горещи или студени), излагане на вятър, алкохол и някои топли питиета могат да доведат до зачервяване или могат да провокират признаци на розацея.

Направете промени в метода на живот

 зачервяването Как да се отървете от зачервяването на лицето си фотография: pinterest

Докато продължаващото зачервяване може да бъде разочароващ проблем, повода постоянно не е надълбоко в кожата. Това значи, че решението може да изисква избрани промени в метода на живот в допълнение към стъпките, упоменати нагоре. За промени в метода на живот, които можете да извършите, с цел да се отървете от зачервяването, съветваме ви да извършите следното:

Намалете излагането на слънце/UV

Спрете да пушите

Спрете да пиете топли питиета

Пийте студена вода, до момента в който упражнявате

Въпреки че това не е наложително да „ излекува “ зачервяването, правенето на неща като отбягване на прекалено излагане на слънце или потребление на студен компрес може да помогне за краткотрайно понижаване на признаците.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР