Зачервяване на скалпа, обрив, сърбеж и пърхот са основните симптомиТествайте

...
Зачервяване на скалпа, обрив, сърбеж и пърхот са основните симптомиТествайте
Коментари Харесай

Алергията към шампоан е често срещана

Зачервяване на скалпа, обрив, сърбеж и пърхот са главните признаци
Тествайте продукта върху сгъвката на лакътя

Алергия към шампоан може да възникне, даже в случай че продуктът е с високо качество, от реномирана марка и никога не е на ниска цена. Всичко зависи от чувствителността на кожата на главата и предразположеността към алергични реакции към някои от съставките. 

Алергията може да се появи както незабавно след използването на шампоана, по този начин и в границите на 1-2 дни. Основните признаци са зачервяване на скалпа, обрив, сърбеж, парене и лющене (пърхот). Някои специалисти настояват, че алергиите се появяват при промяна на шампоаните. Други, в противен случай, поучават да ползвате друг шампоан на всеки три месеца, с цел да избегнете привикването на кожата. Във всеки случай, преди да употребявате нов шампоан, би трябвало да го тествате за алергична реакция. Нанесете малко количество върху сгъвката на лакътя и проверете резултата на идващия ден. Дори леко зачервяване може да е сигнал за алергия.

Три съществени съставки на шампоаните могат да провокират свръхреакция. 

Оцветители - производителите вършат ярки освен опаковките, само че и наличието, с цел да се запомни. Колкото по-ярко е това наличие, толкоз по-опасно е и може да аргументи алергия.

Консерванти - срокът на валидност на шампоаните е от 1 до 3 години. Това е допустимо посредством прибавянето на консерванти. Тяхната централизация е толкоз висока, че може да провокира алергии. В шампоаните с по-кратък период на валидност пък се употребява пчелен восък, а в случай че сте алергични към мед, това към този момент не е алергия към шампоан, а хранителна.

Парфюми - помним миризмата, помним шампоана. Това е силата на рекламата, само че ароматите могат да причинят алергии, тъй като не са естествени, а добити по химически път.

Преди да купите шампоана, деликатно прочетете етикета. Някои субстанции са евентуално рискови за кожата на главата и за целия организъм.

DMDM Hydantoin е мощно алергичен съставен елемент, който предизвиква освен алергии, само че и заплашва с по-сериозни последствия, в това число рак.

Fragrance - съдържа отрови, може да аргументи алергии, а също по този начин да повлияе на нервната и хормоналната система.
Ceteareth и PEG - петролни артикули, могат да съдържат рискови отрови, които на собствен ред да провокират алергична реакция.

Натриев лаурил сулфат - той е този, който придава на шампоана пенливо свойство и отстранява замърсяванията от косата и скалпа. По-малко рисков е от горните съставни елементи, само че все пак може да аргументи алергии.

Ако скалпът ви се зачерви и сърби след потребление на шампоана, неотложно го измийте щедро и използвайте лосион на основата на лайка, с цел да успокоите кожата и да облекчите раздразнението. А вместо купешки шампоан можете да употребявате домашно подготвен от жълтък и супена лъжица зехтин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР