Забранителен списък на евродепутат и други български граждани, които да

...
Забранителен списък на евродепутат и други български граждани, които да
Коментари Харесай

Кои са българите в забранителния списък на Пендаровски?

Забранителен лист на евродепутат и други български жители, които да не бъдат позволени на честванията за Гоце Делчев в Северна Македония - подобен лист предложи македонският президент Стево Пендаровски.

До този миг той не е показал съответни имена, само че опозиционната македонска партия " Левицата " разгласява лист с 6 души, които да бъдат оповестени за личност нон грата в Северна Македония.

Сред тях са имената на евродепутатите Ангел Джамбазки и Андрей Ковачев. На съвещанието на Съвета за сигурност в западната ни съседка, Пендаровски съобщи, че сходна възбрана за влизане в Македония е нужна в името на националната сигурност на Северна Македония и предлага от граничния пункт с България до мястото на събитието да има достъп единствено хора, които нямат за цел " да унижават македонския народ ".

Предложението идва от македонския президент и в прав текст звучи по този начин:

" Да бъде неразрешено влизане в страната на един евродепутат от България и на няколко други лица от България, поради предходни и продължаващи техни дейности срещу Северна Македония ", сподели Стево Пендаровски.

Аргументът гласи, че в България има структури, които и финансово и с превоз ще подкрепят огромна група хора от България да отидат в Македония на 4 февруари. Пендаровски добави, че част от тези структури са свързани с съветската разследваща работа.

" Ако на 04.02 не реагираме както би реагирала всяка сериозна страна - има риск да дойдат доста хора с неприятни планове към Македония и към македонците ", сподели той.

Хората, които ще получат възбрана за влизане не се загатват, само че преди седмица македонската партия " Левицата " изрежда шест български имена. Едно от тях на евродепутата Ангел Джамбаски, избран като неофашист, който афишира македонците за българи. Евродепутатът Андрей Ковачев е другото име в листата на партия " Левицата ", с записка " отрицател на македонската история ".

" Г-н Пендаровски, това което направи, аз съм ужасяващ. То е трагикомично, само че повече е трагично, тъй като въпреки всичко той е президентът на РСМ. И той дължи доста пояснения в този момент, тъй като в случай че в действителност имаме съветски шпионски служби, които работят по този въпрос, и той има информация за това, тъй като той го споделя, това би трябвало и ние да го знаем ", сподели Андрей Ковачев.

От " Левцита " желаят и възбрана за влизане и на Красимир Каракачанов и Милен Врабевски, избран като български олигарх и финансист на клубове с фашистки имена. Врабевски отхвърли да разяснява, като съобщи, че тази възбрана няма да попречи на потвърдената му европейска активност. В партийния лист стои и името на ръководителя на " Възраждане ".

Имената от листата на Пендаровски - занапред ще станат ясни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР