Забраната за строителство във варненската местност Свети Никола частично да

...
Забраната за строителство във варненската местност Свети Никола частично да
Коментари Харесай

Отменят частично забраната за строителство в свлачищна местност край Варна

Забраната за строителство във варненската околност Свети Никола отчасти да бъде анулирана. Това ще изиска Община Варна от Министерството на районното развиване и благоустройството, наложило ветото през 1997 година поради свлачищни процеси.

Съветниците по комисията по архитектура към Общински съвет-Варна дадоха единодушието си да се изиска анулация на възбраната, само че единствено за избрани парцели, в които има осъществени укрепителни действия и построена канализация. Анализите, отразени в геодезическата и геотехническата експертиза, потвърждават позитивен резултат от изпълнените мероприятия. Направената канализация в региона и достатъчният потенциал за включване в нея също е претекст за частична анулация на възбраната, стана ясно на днешното съвещание.



За останалата територия администрацията ще упорства ветото до остане до реализацията на „ трайни водопонизителни и осушителни мероприятия, както и битова канализационна мрежа “.

Единствено министърът на районното развиване може да отстрани строителната възбрана. Но защото самодейността за нейното налагане е била на Община Варна, е належащо още веднъж по предложение на локалната власт да се подхващат дейности за анулацията й.

На днешното съвещание съветниците позволиха изработването на нов Подробен организационен проект /ПУП/ - Парцеларен проект /ПП/ за създаване на канализационна мрежа и довеждащ канализационен колектор от с. Каменар. Преди две години Общински съвет-Варна одобри ПУП-ПП за обекта, само че след това се откри, че по утвърденото трасе са зародили срутища и ерозионни пропадания, което постанова неговото изместване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР