Забраната за някои пластмасови прибори за еднократна употреба влиза в

...
Забраната за някои пластмасови прибори за еднократна употреба влиза в
Коментари Харесай

Влиза в сила забраната за предлагане на пластмасови прибори и чинии за еднократна употреба в Англия

Забраната за някои пластмасови принадлежности за еднократна приложимост влиза в действие в Англия. Магазини и хотели не могат да оферират повече принадлежности, пръчки за балони и чинии, направени от пластмаса, предава Би Би Си.

Според държавното управление мярката цели да понижи отпадъците и да отбрани околната среда от замърсяване с пластмаса.

Той е въодушевен от разочарованието на Елеонора Ортолани от преработването

Над един милиард чинии за еднократна приложимост и над четири милиарда принадлежности се употребяват годишно в Англия, сочат изчисленията на изпълнителната власт. Голяма част от продуктите не се рециклират и може да им отнеме стотици години, с цел да се разградят.

Засега се прави изключение за заведенията, предлагащи храна за у дома и при авансово опакованата храна.

Противниците на рестриктивните мерки настояват, че тя усложнява живота им поради неприятния публичен превоз в крайните елементи

Министърът на околната среда Ребека Поу сподели, че държавното управление към този момент е въвело „ водещи в света “ забрани за сламки и, както и въвеждане на такси за торбичките за носене и промишлен налог върху вноса на огромни пластмасови опаковки.

Правилата се разграничават в другите елементи на Обединеното кралство, само че Уелс и Шотландия следват сходни политики като тези, които влизат в действие в Англия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР