Забраната за използване на китайското приложение за социални медии ТикТок

...
Забраната за използване на китайското приложение за социални медии ТикТок
Коментари Харесай

Белгия удължава шестмесечната забрана за използване на ТикТок от държавни служители

Забраната за потребление на китайското приложение за обществени медии ТикТок от устройствата на федералните министри и държавните чиновници ще бъде удължена с шест месеца, заяви Съветът за национална сигурност на Белгия, представен от новинарска организация Белга.
Прочетете още
Подобно на доста други страни, Белгия забрани потреблението на ТикТок от държавните чиновници от техните служебни устройства на разнообразни политически равнища. Причината са опасения по отношение на метода, по който приложението обработва данните на потребителите.

Федералното държавно управление наложи краткотрайната възбрана през март, базирайки се на това, че логаритмите на приложението могат да манипулират потока от информация и наличие. Също по този начин по силата на китайското законодателство ТикТок е длъжен да си сътрудничи с китайските разследващи служби.

При въвеждането на възбраната беше контрактувано тя да работи в продължение на шест месеца и по-късно да бъде преразгледана. Сега, след изработен разбор, възбраната ще бъде удължена. Официалното утвърждение от Министерския съвет се чака през днешния ден.

Китайската компания „ БайтДенс “ (ByteDance) е притежател на ТикТок и е подложена на нападки, откакто софтуерната компания призна, че избрани чиновници са имали достъп до данни на консуматори от Съединени американски щати и Европа.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР