Забраната за еднократна употреба на пластмаса влиза в сила в Англия - с пластмасови прибори и чинии от масата

...
Забраната включва и пластмасови тави за еднократна употреба, купи и
Коментари Харесай

Забраната включва и пластмасови тави за еднократна употреба, купи и пръчици за балони, като правителството на Уестминстър каза, че целта е да се намали замърсяване с пластмаса.

Бали Сингх, който управлява магазина за риба и чипс Hooked в западен Лондон, трябва да смени контейнерите и чашите от полистирен с картонени на цена от близо £1000 на година.

„Съгласен съм с промяната, трябва да бъдем по-устойчиви по отношение на нашата планета, но това е много за нас, малък бизнес.

„Трябва да направим промяна толкова бързо, всичко е изведнъж. Не смятам, че има голямо разнообразие, от което можем да избираме.

„Трябваше да поемем разходите – не мога да ги прехвърля на клиентите. Повишихме цените си защото рибата се е повишила, цената на петрола, електричеството, газта се е повишила - колко можем да прехвърлим на нашите потребители?"

Изображение: Малките предприятия се притесняват да поемат разходите за смяна на опаковките

Според оценки Англия използва 2,7 милиарда прибори за еднократна употреба, повечето от които са пластмасови, и 721 милиона чинии за еднократна употреба годишно, но само 10% се рециклират.

Средностатистическият човек използва 37 единични -използвайте прибори за хранене и 18 пластмасови чинии за еднократна употреба всяка година.

Министърът на околната среда Терез Кофи, която обяви забраната през януари, каза тогава: „Всички знаем абсолютно опустошителните въздействия, които пластмасата може да има върху нашата околна среда и дивата природа.

„Ние се вслушахме в мнението на обществеността и тези нови забрани за пластмаса за еднократна употреба ще продължат жизненоважната ни работа за опазване на околната среда за бъдещите поколения.

„Аз съм горди с усилията си в тази област, забранихме микрозърната, ограничихме използването на сламки, бъркалки и памучни пръчици, а таксата ни за чанта успешно намали продажбите с над 97% в основните супермаркети.“

Прочетете повече:
Marks & Spencer се отказват от пластмасовите торбички в полза на хартиените
Микропластмасата в облаците може да допринася за изменението на климата

Заведенията за вкъщи, микробусите с храна, продавачите, сергиите и хотелиерството са всички са засегнати от новото решение.

Всеки, който наруши закона, може да получи глоба и потенциално разходите за разследване.

Предварително опакованите храни са освободени от забраната, но има ще бъдат стимули за производителите да използват опаковки, които могат да бъдат рециклирани.

Правителството също обмисля мерки за намаляване на отпадъците от други пластмаси, като мокри кърпички, филтри за тютюн и сашета.

< p>Но скорошни съобщения, отлагащи ключови климатични цели, вбесиха еколозите.

Щракнете, за да се абонирате за ClimateCast с Том Хийп, където и да получавате своите подкасти

Стив Хайнд от City to Sea, организация, която провежда кампании за спиране на замърсяването с пластмаси, каза, че въпреки че забраната за пластмаси е „огромна стъпка напред“, групата е „разочарована да чуе повече забавяния около реформите за рециклиране“.

По-рано тази година правителството обяви, че забавя рециклирането на опаковки реформи за една година, от октомври 2024 г. до октомври 2025 г.

Когато миналата седмица Риши Сунак обяви редица обратни завои в политиката за климата, той каза, че ще изключи политически идеи, изискващи хората да имат седем кофа за боклук, за да стигнат до рециклирането цели.

Г-н Хайнд каза, че реформите в рециклирането са „наистина решаваща част от справянето с климатичната криза и пристрастяването към пластмаси за еднократна употреба“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР