Забраната на Европейския съюз за внос на петрол ще намали

...
Забраната на Европейския съюз за внос на петрол ще намали
Коментари Харесай

Забраната на ЕС за добив на петрол ще намали ресурсите на Русия за подхранване на нейната "военна машина", казва висш дипломат

Забраната на Европейския съюз за импорт на нефт ще понижи финансовите средства, които Русия може да изразходва за войната в Украйна, съобщи основният посланик на блока.

В понеделник водачите на Европейски Съюз се споразумяха да забранят вноса на 90% от съветския нефт до края на тази година като част от нов пакет наказания против Москва. Вносът по тръбопроводи ще бъде освободен от глобите, съобщи CNN.

" Ние сме най-важният клиент на Русия ", съобщи Жозеп Борел във вторник, когато дойде за втория ден от специфичното съвещание на Европейския съвет, отдадено на Русия.

" Със сигурност не можем да попречим на Русия да продаде петрола си на някой различен. Ние не сме толкоз мощни, само че сме най-важният клиент за Русия ", сподели той.

" Целта е руснаците да получат по-малко запаси, по-малко финансови средства, с които да зареждат военната си машина. И това сигурно ще се случи ", добави той.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР