Заболеваемостта в различните области се различава не в проценти, а

...
Заболеваемостта в различните области се различава не в проценти, а
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Ще има затягане на мерките в някои области

Заболеваемостта в другите области се разграничава не в проценти, а в пъти, ето за какво се обмисля стягане на противоепидемичните ограничения в някои области на страната. Това сподели след съвещание на пандемичния щаб основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. 

„ Във връзка с динамичното развиване на обстановката в някои области на страната - София, София- област, Бургас, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, Видин, където заболеваемостта е най-висока , се разискват въвеждането на нови ограничения ”, сподели той. И добави, че финалните решения за ограниченията ще бъдат взети от Националния щаб, който ще заседава в петък.
Кунчев сподели по кое време ще въведем по-строги ограничения, може би локдаун
Докато цялата страна не влезе в една по-сериозна заболеваемост над 500 на 100 000 души население по-сериозни здравни ограничения не се предви...
Прочети повече
„ Столичната районна здравна ревизия ще предложи ограничение на 50% в потенциала на работа - както като повърхност, по този начин и като брой чиновници, в някои обекти, измежду които заведенията за хранене и развлечения. Освен това, работното им време евентуално ще бъде лимитирано до 22.00 ч. и всички клиенти ще би трябвало да имат зелен документ ”, добави Кунчев.

Обсъжда се и въвеждането на разнообразни режими на образование за учениците тук-там.

„ Относно ограниченията в областта на образованието – там МОН взима съответните решения. Но съгласно националния проект евентуално към този момент би трябвало да се вкара образование на ротационен принцип за учениците след 4 клас ”, сподели Кунчев. И добави, че концепцията е учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 да се образоват онлайн цялата последваща седмица до обсъжданата изключителна почивка, която евентуално ще започва от 29 януари и ще продължи до 6 февруари в това число. Учениците от 1 до 4 клас, както и тези от 7, 10 и 12-и клас пък да продължат да образоват в присъствена форма и през идната седмица. Тези ограничения ще важат за София и евентуално в някои от областите с висока заболевамост. В Националния проект това беше и предвидено- онлайн образование на ротационен принцип през третия стадий на пандемията. Ако се премине в четвъртия стадий такова решение може да се вземе и на национално равнище, оферират здравните управляващи.

За премахването на огромна част от противоепидемичните ограничения във Англия доцент Ангел Кунчев разяснява, че това може да се случи и у нас, когато заболеваемостта спадне и достигнем имунизационното равнище на Острова. " За това обаче е належащо време ”, добави той.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР