Зъболекари излязоха на протест преди провеждането на извънреден конгрес на

...
Зъболекари излязоха на протест преди провеждането на извънреден конгрес на
Коментари Харесай

Зъболекари излязоха на протест заради новата спорна наредба

Зъболекари излязоха на митинг преди провеждането на ексклузивен конгрес на Съюза на зъболекарите в България. Повод за свикването му станаха готвените нови правила за здравна процедура на лекарите по дентална медицина, които ще залегнат в Наредба на здравното министерство.

 © БГНЕС
Според създателите на измененията, задачата е да обезпечат по-качествено зъболечение за пациентите. С подготвяните промени обаче не са съгласни от зъболекарското съсловие, съгласно които се опълчват лекарите по дентална медицина със компетентност и тези без компетентност. Според тях в случай че предложенията бъдат признати, доста от тях ще останат без работа, тъй като ще им се забрани да правят избрани действия.

Пациентите също са застрашени да останат без зъболечение, изключително в дребните обитаеми места в страната, безапелационни са протестиращите.
 Хиляди българи застрашени да останат без достъп до зъболечение? Хиляди българи застрашени да останат без достъп до зъболечение?
Такива опасения показаха над 1000 зъболекари у нас, които подписаха петиция против план на разпоредба за добра здравна процедура, направен от Българск...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР