Зъбната плака е лепкав слой от бактерии, който се натрупва

...
Зъбната плака е лепкав слой от бактерии, който се натрупва
Коментари Харесай

ПРЕМАХНЕТЕ ЗЪБНАТА ПЛАКА

Зъбната плака е леплив пласт от бактерии, който се натрупва върху вашите зъби, пломби, венци, език, протези и коронки.

Когато множеството пластове взаимодействат с минералите, присъстващи във вашата джука празнина, се образува зъбна плака.

Това основава идеалната среда за размножаване на орални бактерии, които се хранят със захарите от храната, която консумирате. Освен това, се образува киселина, която унищожава зъбния гланц, което автоматизирано води до кариес.

Поддържането на устната хигиена е от значително значение за попречване на плака, зъбен камък и кариес.

Мийте зъбите си с качествена паста за зъби, най-малко два пъти на ден. Използвайте мека четка за зъби. Дръжте четката под ъгъл от 45° градуса по отношение на линията на венците.

Почиствайте постоянно езика, тъй като той подкрепя растежа на бактериите, причиняващи плака.

Използвайте постоянно конец за зъби за разчистване на зъбите и венците.

В допълнение към постоянната джука хигиена, можете да употребявате някои естествени средства за унищожаване на плаката и зъбния камък.

5 безотказни метода за естествено унищожаване на плаката и зъбния камък:

1. Изплакване с кокосово масло.

Кокосовото масло е най-хубавият избор, защото съдържа лауринова киселина и има противовъзпалително и антимикробно деяние.

Изплакнете устната празнина с 1 супена лъжица кокосово масло за 15 минути. В никакъв случай, не правете гаргара! След това измийте зъбите си, както нормално.

2. Сода за самун.

Содата за самун, наричана още натриев бикарбонат, е отличен домакински лек за унищожаване на плаката. Неутрализира киселините в устата, като по този метод понижава броя на нездравословните бактерии. Освен това, оказва помощ за избелване на зъбите.

Нанесете малко количество сода за самун върху влажна четка за зъби и измийте зъбите. Изплакнете щедро устата и зъбите с топла вода.

3. Гуава.

Измийте няколко свежи листа от гуава и ги сдъвчете деликатно, след което ги изплюйте. Правете това всекидневно, с цел да намалите риска от струпване на плака по зъбите.

Вместо листа, можете да употребявате вода за уста, съдържаща дестилат от листа на гуава.

4. Алое вера.

Алое вера дейно се бори със болесттите на венците, породени от плака и зъбен камък. Като антимикробен сътрудник, той убива бактериите, които предизвикват струпване на плака. Освен това обезврежда неприятния мирис.

Нанесете гел от алое вера върху зъбите и венците. Оставете да работи 10 минути, след което изплакнете със студена вода. Този способ се употребява два пъти на ден.

5. Карамфил.

Карамфилът на прахуляк от времена е необятно използван като домакински лек при зъбобол. Може да се употребява и за битка с микробите в устата, които могат да причинят формиране на плака и зъбен камък.

Смесете 1 ч.л. карамфил и малко зехтин. Нанесете тази примес върху зъбите. Изчакайте няколко минути, след което отмийте с топла вода. Правете това два пъти дневно

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР