Забелязва се недостатъчна координация между различните партии във властта. Това

...
Забелязва се недостатъчна координация между различните партии във властта. Това
Коментари Харесай

Христо Иванов: Липсва координация в коалицията

Забелязва се незадоволителна съгласуваност сред другите партии във властта.

Това сподели пред Българска национална телевизия съпредседелят на " Демократична България " и депутат Христо Иванов. Той заключи първите 100 дни на новата четворна коалиция " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ".

" Управлението може да бъде подложено на критика за незадоволителна степен на съгласуваност, без подозрение. И това е диалог, който ние водим и ще продължим да водим ", разяснява Иванов.

Координацията в обединението е сложна априори, тъй като става дума за една доста комплицирана и разнолика коалиция, показа водачът на " градската десница ".

Но пък в същото време и отбрани новата власт: " Не одобрявам определението " башибозук " за ръководството, което дава ГЕРБ. Колегите от ГЕРБ са наричани по този начин с години и в този момент се пробват да го извърнат против някого другиго. "

" На някои сътрудници не им се харесваше това в началото, само че аз съм прям в това отношение. Тази коалиция е сложна и не е чудно, че установяваме това. Но тя продължава да бъде в доста връзки безалтернтивна. Защото в случай че мислим, че в този момент ще предизвикаме избори и те ще покажат нещо друго... Да, това е допустимо, само че може да се чудим дали на тези въпросни избори не се яви Путин ", индиректно разяснява желанията за основаване на нов ляв план Иванов.

Опасността от прокремълска политическа мощ, която да придобие осезаемо въздействие у нас са редица, добави ръководителят на " Да, България " - слаби институции и съществуването на доста хора, симпатизиращи на Путин.

В чисто удобен проект, Демократична България и Българска социалистическа партия в доста връзки, въпреки и идеологически съперници, са работили доста добре, уточни Христо Иванов. " Защото си знаем разликите, изцяло сме наясно с тях. И ние, и те представляваме одобрени политически обединения с одобрени, предсказуеми форми на влизаме на решения вътре в партията. "

Основната спънка пред разбирателството в новата власт - въпреки да били основани доста формати, които да обезпечат координацията сред партиите, никой един от тях не работил задоволително добре, счита политикът.

" Демократична България " ще продължава и да упорства да предоставим оръжие на Украйна, макар съпротивата на Българска социалистическа партия. " Ще продължаваме да спорим, което не е неприятно. Това разрешава другите гледни точки в обществото, което е разграничено по въпроса, да бъдат синхронизирани. Това е опция ", сподели още Иванов.

Той още веднъж преповтори едно от главните претенции на групировката си - увеличение на контингента на НАТО у нас.

Блиц коментар бе даден и за ареста на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. " Става дума за съществени подозрения за корупция, които не бяха разследвани от прокуратурата. ГЕРБ крепи Гешев в Народното събрание и няма нито една тематика, касаеща неговите пълномощия, по която от ГЕРБ да не дерат ризи и да не застават като жива верига около него. А по същия метод Гешев им обезпечава сигурност на основни техни фигури ", добави Иванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР