“Забелязахме тенденцията през последните три години, че спадат осиновяванията. Промените

...
“Забелязахме тенденцията през последните три години, че спадат осиновяванията. Промените
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС със съгласие да падне тайната при осиновяване

“Забелязахме наклонността през последните три години, че спадат осиновяванията. Промените в фамилния кодекс касаят освен тайната на осиновяване и генезис, само че създаване на осведомителна система и спомагателна работа на хората, които са ангажирани с процеса на осиновяване ”. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в Народното събрание, написа БГНЕС.

Предложението да падне тайната при осиновяване е импортирано от ПП-ДБ, само че в правна комисия беше отхвърлено. В сряда пред публицисти от ПГ на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи дадоха изказване, в което декларират, че тези текстове ще бъдат подкрепени.

Ертен Анисова от Движение за права и свободи разяснява, че в правна комисия са отхвърлили текста, който се отнася до разкриването на произхода на осиновения от съда, само че след диалог сред Движение за права и свободи и ГЕРБ в зала ще поддържат това предложение.

Деница Сачева разясни, че законопроектът е общ, а предлагането, обвързвано с произхода, е на ПП-ДБ. “Днес дефинитивно взехме решение да го подкрепим ”, акцентира Сачева.

Хатидже Георгиева от Движение за права и свободи пък разяснява, че внасят три оферти. “Едното е обвързвано със мнение от отдел Закрила на детето при положение на осиновяване на внук от бабата и дядото, идващото включва разширение на достъпа до националната електронна и осведомителна система за цялостно обезпечаване посредством включване на представител на ДАЗД към профилирана орган към Министерски съвет и повишение на прозрачността ”, добави Георгиева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР