Забележките към строителството на стадион Христо Ботев са били отстранени

...
Забележките към строителството на стадион Христо Ботев са били отстранени
Коментари Харесай

Забележките на Колежа са отстранени, 200 строители с офанзива за довършването му

Забележките към строителството на стадион „ Христо Ботев ” са били отстранени  от компанията реализатор. Това откри основаната комисия от общинския съвет, в която влизат 17 души. Днес те направиха обход на стадиона, като се срещнаха по какъв начин вървят строителните действия. В момента на Колежа тече същинска атака, като на него има над 200 строителни служащи и над  100 единици техника. Работи се и по четирите бранша, като се слага осветлението на козирката.
Прочетете още
Проджект мениджъра Светослав Павлов изясни, че това е може би най-големият т строителен обект в България и няма по какъв начин в процеса на работа да не пораждат дребни забележки, които обаче по-късно биват отстранявани. За да свърши по-бързо строителството от ПИМК са наели и редица подизпълнители. От компанията още веднъж показаха убеденост, че до 31 март ще завършат Етап 1.1 на стадиона, който включва четири трибуни, козирка над бранш А и железна структура на бранш В.

Очаква се стадионът да бъде открит на мача с „ Левски София ” на 29 април. От понеделник ще стартират да се инсталират и седалките, които са доставени на стадиона, а от футболния клуб ще влязат, с цел да работят по  съблекалните, треньорските пространства, както и част от ВИП ложите и кабините за публицисти.

Във вторник е пък комисията, която преглежда строителните бумаги и възлагателните писма, като се чака да бъде утвърдено възлагането за действия за 5,3 млн. лв.. По проект строителството на стадиона би трябвало да продължи и след въвеждането му на стадий 1.1. Като на обекта ще се работи, когато не се организират футболни мачове Планът е до есента да бъде приключен целият стадий 1, който включва козирка и на четирите бранша и цялостна отвесна планировка.  Тя ще се направи със средствата, които за заложени за 2024-2025 година, а общата сума е 16,3 млн. лв..

 

 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР