Забележителният рейд на Димитър Кузманов в индийския град Бенгалуру изглеждаше

...
Забележителният рейд на Димитър Кузманов в индийския град Бенгалуру изглеждаше
Коментари Харесай

Кузманов отрази мачбол и ще играе за втора Чаланджър титла в кариерата си!

Забележителният рейд на Димитър Кузманов в индийския град Бенгалуру изглеждаше на път да завърши през днешния ден, защото Мико изостана със сет и 3:5 гейма от Енцо Куако, но за следващ път показва своите морално-волеви качества и осъществя един от най-ценните си обрати в миналото, с цел да откри място на трети Чаланджър край в кариерата си. Нашето момче беше насила да отразява мачбол в края на втората част, само че отвърна с брилянтна акция към мрежата и оттова насетне пое контрола над събитията на корта, триумфирайки с крайното 4:6 7:5 6:4. Съперник на Кузманов в утрешния край ще бъде топ поставеният Александър Вукич, чийто сезон започва по необикновен за него метод, тъй като играчът се класира за първи четвъртфинал на равнище ATP и също така записа дебютен триумф в Големия Шлем, надигравайки коравия Лойд Харис на старта в Мелбърн.

Срещата не стартира по никакъв начин положително за българина, който беше продънен на старта, а след това не се възползва от възможностите си за рибрейк и се оказа догонващ с 0:3 гейма. Мико съумя да върне единия от пробивите, единствено че още веднъж беше неоснователен от линията за начален удар и Куако възвърне преднината си. Тогава последва сериозен напредък в дейностите на нашия народен играч, което му разреши да изравни за 4:4, само че французинът се активизира и не позволи цялостен поврат в сета, спечелвайки последните два гейма в него.



Втората част се трансформира в битка за оцеляване за родния ни представител, тъй като подаванията му бяха непрестанно застрашени, но той показваше забележителна храброст в най-важните моменти и успяваше да поддържа паритета. Пловдивчанинът отрази общо пет точки за пробив, с цел да поведе с 3:2, и изглеждаше все по-сигурен на корта. Кузманов изрично показваше по-голяма експанзия от двамата състезатели, но третият подложен впечатляваше с необикновено напредване по корта и непрекъснато караше съперника си да играе спомагателни удари, до момента в който не изчака пропукването от негова страна, и скоро любимецът имаше опция да сервира за успеха.

Изведнъж Куако просто се срина под напрежението, позволи няколко двойни неточности и закономерно загуби началния си удар. Втората ни ракета пък действаше с непрекъснато възходяща убеденост, като постоянно виждахме в приложимост отлични бекхенди по правата и доста изострено осъществяване на сервис, а всичко това изведе сънародника ни до преднина от 6:5.

Грешките продължиха да изобилстват в дейностите на международния номер 155, само че Мико не беше задоволително акуратен при отворилите се шансове и изглеждаше, че ще следим тайбрек. Тогава българският тенисист впечатли с осъществяване на безукорен бекхенд смач, а той беше последван от приказен лоб и по този начин всичко трябваше да се реши в трети сет.

Кузманов откри уместно финалната част, единствено че противникът му също към този момент изглеждаше подготвен за борба и показваше надалеч по-голяма акуратност в опитите си за нападателни продължения. Тези условия не попречиха на пловдивчанина да демонстрира най-хубавото от себе си и скоро станахме очевидци на цялостен поврат, когато Куако запрати обикновен бекхенд отвън очертанията на корта и сдаде подаването си.

Родният ни представител безпроблемно разви задатъка си до 4:1 в своя изгода и изглеждаше на прага от успеха, имайки поради, че доближи до нови два шанса за реализирането на брейк, с който значително щеше да бъде сигурен победител. Тази вероятност обаче не се сбъдна и французинът се завърна с цялостни сили в съревнованието, намалявайки изоставането си до 3:4.

Реакцията на Мико беше мигновена и третият подложен бе подложен в обстановка да брани началния си удар, само че извърши доста слаба къса топка и нашият съотечественик получи опция да застане на сервис линията в опит да постави точка на дуела. Българинът не повтори грешката на съперника си и направи серия от прелестни точки, с които си обезпечи място в утрешния край.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР