Забележителен доклад на ООН, предупреждаващ за нарастващата опасност за планетата,

...
Забележителен доклад на ООН, предупреждаващ за нарастващата опасност за планетата,
Коментари Харесай

ООН шокира: Имаме 10 години да се спасим от апокалипсис

Забележителен отчет на Организация на обединените нации, предупреждаващ за възходящата заплаха за планетата, подбудена от изменението на климата! Той демонстрира, че светът има единствено десетилетие да се отдалечи от цивилизация, основана на изкопаеми горива.

" Предизвикателството е голямо, тъй като включва излизане в границите на десетилетие от цивилизация, която се основава на изкопаеми горива в продължение на няколко века ", сподели френският министър на околната среда Барбара Помпили.

В изказването на френското държавно управление се разказва като „ обезпокоителен “ отчета, че световното стопляне ще докара до постигане на междинната температура на Земята до 1,5 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища към 2030 година, десетилетие по-рано от плануваното единствено преди три години.

Външният министър Жан-Ив Льо Дриан съобщи, че отчетът " вярно акцентира, още веднъж действителната неотложност да се вземат всички нужни ограничения за цялостно използване на Парижкото съглашение (за изменението на климата), което е компасът за всички нас ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР