Забавянето на инфлацията доведе до промяна в очакванията за лихвената

...
Забавянето на инфлацията доведе до промяна в очакванията за лихвената
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Пауза след силния растеж на акциите

Забавянето на инфлацията докара до смяна в упованията за лихвената политика на Федералния запас и до отражение върху пазарите на акции и облигации. Индексите на цените се повишават доста едва на месечна база, само че това е задоволително, с цел да забележим инфлация, която дава отговор на задачите на Федералния запас още в средата на идната година.

Инвеститорите незабавно реагираха на данните и към този момент отхвърлят всяка опция за покачване на лихвата в Съединени американски щати. Дали банкерите разсъждават по същия метод е към момента незнайно, като надали в стенограмата от предходното съвещание ще забележим полемика с преобладаващи планове за пауза в лихвената политика. Още повече, че преди две седмици банкерите говореха най-вече за възможното ново покачване. Но за пазарите е значимо, не какво е било, а какво следва. И сега се прави оценка идващ ход на Федералния запас към понижение на лихвата през май 2024 година

Най-интересните стопански данни през тази седмица са поръчките за капиталови артикули в Съединени американски щати и най-много бизнес климата в Германия. Прогнозите са за усъвършенстване в околните месеци за промишлеността в Европа. Акциите в Германия към този момент регистрират позитивните упования, тъй като показателят DAX се качи с 9% от ниските си равнища от края на октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР