Забавените втора и трета доза от ваксината Астра Зенека повишават

...
Забавените втора и трета доза от ваксината Астра Зенека повишават
Коментари Харесай

Проучване: Забавените дози Астра Зенека повишават имунитета

Забавените втора и трета доза от имунизацията " Астра Зенека " покачват имунитета против COVID-19, се споделя в изследване на Оксфордския университет, който създаде имунизацията с британско-шведската компания, съобщи Агенция Франс Прес.

Интервалът до 45 седмици сред първата и втората доза на имунизацията на " Астра Зенека " е довел до засилен имунен отговор, а не до компрометиране на имунитета, се споделя в проучването.

Прилагането на трета доза повече от шест месеца след втората доза също води до " доста увеличение " на антителата и провокира " мощен подтик " на имунния отговор на субектите, се споделя в изследването, което към момента не е рецензирано.

" Това би трябвало да бъде успокояваща вест за страните с по-ниски доставки на имунизацията, които може да са загрижени за забавянето при обезпечаването на втори дози за популациите си ", съобщи водещият откривател от Оксфорд Андрю Полард.

" Има отличен резултат от втора доза, даже след 10-месечно забавяне от първата. "

Изследователите споделят, че резултатите от забавена трета доза " Астра Зенека " са позитивни, изключително откакто страните с напреднали стратегии за имунизация обмислят дали ще бъдат нужни трети инжекции за удължение на имунитета.

" Не е известно дали ще са нужни ускорени имунизации заради намаляващ имунитет или за увеличение на имунитета против разнообразни проблеми ", сподели основният старши създател на проучването Тереза Ламбе. Тя изясни, че проучването демонстрира, че имунизацията на " Астра Зенека " " се понася добре и доста покачва отговора с антителата ".

Ламбе добави, че резултатите са обнадеждаващи, " в случай че установим, че е нужна трета доза ".

Развитието на ваксина, която се ползва в 160 страни, е приветствано като крайъгълен камък в напъните против пандемията заради релативно ниската цена и лекотата на превозване.

Въпреки това доверието в тази ваксина, както и във имунизацията, създадена от американската компания " Джонсън и Джонсън ", е затруднено от опасения по отношение на връзките с доста редки, само че съществени кръвни съсиреци при единични случаи. В резултат на това редица страни прекратиха използването на имунизацията или ограничиха използването й до по-млади групи, които са по-малко изложени на риск от ковид.

Проучването в Оксфорд демонстрира, че страничните резултати от имунизацията като цяло се " понасят добре " с " по-ниски случаи на странични резултати след втора и трета доза, в сравнение с след първите дози ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР