Забавен, образователен и много вкусен – такъв ще бъде Денят

...
Забавен, образователен и много вкусен – такъв ще бъде Денят
Коментари Харесай

Пазар на производители и кулинарни демонстрации в Деня на детето

Забавен, учебен и доста апетитен – подобен ще бъде Денят на детето за малчуганите и техните родители, които посетят особено проведения пазар на артикули на органичното земеделие. Той ще се организира на 1 юни в парка „ Заимов “, до спектакъл „ София “, като над 40 биопроизводители ще предложат разнородни натурални артикули, отгледани у нас и подпомагани по Програма за развиване на селските региони (2014-2020 г.). Ще има пчелен мед, пресни плодове и зеленчуци, плодови оцети, плодови млека и кефир, виновност и доста други.

В 11:00 ч. стартира и неповторимата кулинарна шоу-програма на Ути Бъчваров, който ще показва преимуществата на родните биопродукти. В Деня на детето празникът ще включва особено готварско учебно заведение за деца, игри и надпревари, на място ще бъдат приготвени пресен пролетен сандвич и крем чорба, които по-късно ще бъдат раздадени на присъстващите. Ще има и фреш бар, с цялостни с витамини сокове. Така дребни и огромни ще могат да се насладят на качествата на нашето биоземеделие и да научат за многочислените му изгоди за здравословно и природосъобразно всекидневно хранене. С продуктите от пазара на биопроизводители всеки ще може да се възползва от даровете на природата в най-свежия им и естествен тип.

Био пазарът в София е първото от серията тематични събития, които ще се проведат в цялата страна. „ Символично стартираме в Деня на детето, тъй като най-хубавият подарък, който можем да дадем на децата, е да им покажем по какъв начин да развият привички за здравословно хранене, и то с биопродукти, отгледани у нас “ – споделят уредниците.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР