Забързани в ежедневието, често попадаме в капана на обичайно повтарящи

...
Забързани в ежедневието, често попадаме в капана на обичайно повтарящи
Коментари Харесай

Грешките, с които си вредим всеки ден

Забързани в всекидневието, постоянно попадаме в клопката на всекидневно повтарящи се неточности , които се отразяват отрицателно и на живота, и на резултатите от дейностите ни. Ето някои от най-често срещаните.

Задачите

Ако се оплакваме, че все не ни стига времето, очевидно имаме проблем с приоритизирането на дилемите . Погрешно решение е да започваме от по-лесните и да оставим най-трудните за най-после. Напълно евентуално е да не сме си решили вярно времето и да се окажем в невъзможност, за която сами сме си отговорни.

Ако от сутринта се захванем с най-неприятните отговорности , по-късно всички други ще ни се костват по-лесни и приятни. И това важи както за работните задължения, по този начин и за персоналните.

 Снимка 350518

Имейлите

Ако на работното място или отвън него непрекъснато ревизираме телефона за нови известия, това ще понижи внезапно нашата работливост. Доказано е, че по този начин отделяме и 40% повече време за тази активност. Често и да си мислим, че сме положителни в мултитаксинга, не се оказва тъкмо по този начин.

Същият е казусът и с мобилния телефон, оставен на бюрото . Дори да устояваме на изкушението непрекъснато да се ровим в него, самото му наличието покрай нас въздейства на концентрацията.

Социалните мрежи

Според проучване в Journal of Experimental Psychology, оповестено от Business Insider, пасивното потребление на Фейсбук и Instagram , което назоваваме още скролване, не се отразява по никакъв начин добре на настроението. Ако просто гледаме безучастно какво споделят нашите другари в обществените мрежи, това може да ни депресира.

 Снимка 350520

Затова е по-добре да показваме своите реакции и да не пестим мнението си по дадени въпроси, с цел да се усещаме и ние част от този свят, които се открива с натискането върху иконата на Fаcebook да вземем за пример.

Бюрото

Да седим по през целия ден на едно място несъмнено не е най-хубавото, което може да ни се случи. Но, в случай че работим в офис, е просто неизбежно.

Най-малкото, което би трябвало да създадем за себе си, са къси разходки от по няколко минути най-малко два-три пъти дневно . Това понижава съществено риска от сърдечно-съдови болести.

 Снимка 350521

Доказано е също, че седенето по цялостен понижава умствения потенциал поради нарушеното кръвообращение и незадоволителното кръв, която доближава до мозъка ни.

Компютърът

Друго неизбежно зло на офис работата е взирането в екран по осем часа дневно. Това е причина за влошено зрение , изключително в случай че нямаме хигиена на използването на компютъра. Знаем добре правилото за 15 минути отмора на всеки час.

Но има и едно друго, не по-малко ефикасно : на всеки 20 минути би трябвало да гледаме в предмет, който е на най-малко шест метра от нас в продължение на 20 секунди.

 Снимка 350522

Нощите

Ако към момента сме надалеч от пенсионна възраст, сигурно ни се е случвало да будуваме до измежду нощ поради няколко серии от обичания сериал или нова игра. А на идващия ден целият свят ни е крив, нищо че виновността си е единствено наша.

 Как да прогоним безсънието?
Как да прогоним безсънието?

Най-доброто, което можем да създадем, е да си лягаме всяка вечер едновременно . В противоположен случай рискуваме да станем жертва освен на безсънието, само че и на някое съществено заболяване, породено от него.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР