За засилване на инвестиционното сътрудничество между България и Виетнам се

...
За засилване на инвестиционното сътрудничество между България и Виетнам се
Коментари Харесай

Председателите на парламентите на България и Виетнам искат засилване на сътрудничеството между двете страни

За усилване на капиталовото съдействие сред България и Виетнам се оповестиха ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и виетнамският му сътрудник Въонг Дин Хуе. Днес е третият ден от формалното посещаване на Росен Желязков във Виетнам.

Председателят на българския парламент Росен Желязков беше посрещнат публично в Националното заседание на Виетнам. Българската и виетнамската делегации организираха пленарни диалози и обявиха увереност за усилване на по-тясното и дейно съдействие сред двете страни. В изказване ръководителят на Националното заседание на Виетнам Въонг Дин Хуе уточни България като предпочитан сътрудник в границите на участието ѝ в Европейски Съюз и оцени високо българския политически акт с  Ратификацията на Споразумението за отбрана на вложенията сред Виетнам и Европейски Съюз:

" С ползотворното съдействие през годините имаме солидна основа да имаме вяра, че връзките сред двата Народното събрание ще бъдат издигнати на високо равнище и ще допринесат за подсилване на другарските връзки и многостранното съдействие сред Виетнам и България ".

Росен Желязков и Въонг Дин Хуе обрисуваха областите за съдействие със важен капацитет: селското стопанство, енергетиката, сигурността, защитата, туризма, културата, образованието и вноса на розово масло и фармацевтични артикули от България. 

Председателят на Народното събрание заявява, че още през тази година ще се проведат политическите съвещания сред България и Виетнам на равнище външни министри и ще се състои 24-ото съвещание на Смесената комисия по икономическо и научно-техническо съдействие:

" Тази година следва да бъде попълнена договорната база с работа по Спогодбата за трудовата миграция сред двете страни, която би дала добра основа за потребностите на българския пазар ".

Официалното посещаване на Росен Желязков се реализира директно след визитата на ръководителя на Националното заседание на Виетнам у нас през септември предходната година. Желязков ще организира срещи и с президента на Виетнам Во Ван Тхъонг, и с премиера Фам Мин Чин. През 2025 година България и Виетнам ще отбележат 75 години от определяне на дипломатически връзки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР