За закон, регулиращ дейността на психолозите у нас, за регулация

...
За закон, регулиращ дейността на психолозите у нас, за регулация
Коментари Харесай

Тодор Тодоров: Хора-ехо в цирка на Борисов, топят човките*

За закон, регулиращ активността на психолозите у нас, за регулация на работата с полиграф, за Северозапада и за „ мозъчната профилактика ” на някогашния министър председател по време на предизборно събитие в гр. Бяла Слатина, беседва с Тодор Тодоров, лидер на листата на „ Републиканци за България “ в 6 MИР Враца и втори в листата в 23 МИР София

- Повече от 20 години работите като престъпен психолог, занимавате се с откриване на обири, злоупотреби с конфиденциална информация, тежки престъпни закононарушения . Хората Ви свързват и с договарянията, които водехте с похитителя на банковия клон в Сливен през 2011. Какво Ви накара да влезнете в политиката?

- Това, което ме обърна и ме накара да взема своето решение да влезна в политиката беше една публикация, която излезе по малкия екран по време на първия локдаун на пандемията, в която се търсеха психолози, които да работят на телефон на доверието за обслужване на хората, които са в сериозно положение. При това без значение дали са приключили логика на психиката, т.е. може и да са още студенти. Тогава си дадох сметка, какъв брой нашата работа е неглижирана и в действителност нерегламентирана. Истината е, че в България 30 години чакаме Закон, който да контролира активността на психолозите. Представяте ли си по какъв начин в една такава сериозна обстановка, каквато беше март месец предходната година, се обажда човек, който споделя: „ Не се усещам добре, желая да се самоубия. Уплашен съм, изгубих си работата, нещата у дома не вървят и така нататък “, а насреща е студент втори курс, да вземем за пример?! Как човек без приключено обучение, без опит, експертиза и подготовка, може да овладее сходна обстановка? Кой го супервизира, кой носи отговорността, в случай че по-късно нещо се случи нещо нежелано и неприятно?! Този случай осезаемо наклони везните да взема решение да влезна политиката.

- Какво се случи в Бяла Слатина и какво имате предвид като казвате  мозъчна профилактика ” на бившия премиер?

- На 25 юни, на общинския басейн в Бяла Слатина имаше табела, която уведомява, че заради профилактика плувният комплекс няма да работи. Профилактиката се оказа предизборно събитие на членове на ГЕРБ, под управлението на някогашния към този момент министър председател Бойко Борисов. На събитието бяха строени чиновници на общинската администрация, на общинските учебни заведения и представители на  ГЕРБ, несъмнено, които слушаха дълга предизборна тирада, до момента в който общинския басейн, беше в „ профилактика ”, само че очевидно мозъчна. Като специалист, който повече от 20 години се занимава с „ хващането “ на лъжата в думите и държанието, мога да кажа, че бях впечатлен по какъв начин се говореше за „ единодушие “, „ единност “, „ мобилизираност “ и тъй наречените Очевидно е, че някои хора се опасяват от евентуалната „ народна любов “, която може да утежни настроението на някогашния министър председател и да изкара нескрито тежките проблеми, които се прикриват в нашия роден град. Акцентът обаче е в това, че в казаното от някогашния министър председател се чуха откровени неистини и обикновени внушения и операции, които мога да кажа, че бяха даже обидни за хората със приблизително равнище на просветеност. Това си беше една тежка и нарцистична словесна инвазия, чиято задача беше да внуши на хората правота и непоквареност, покрити с откровени глупотевини и неистини. И не става въпрос единствено за половин милиардните километри за магистрали. Обиколката на Земята по екватора е някъде към 40 000 км. Излиза, че някогашният министър председател е асфалтирал повече от 10 пъти Екватора. Тъжна история. Още по-тъжното обаче е раболепното наличие и одобрително кимане на цялата редица съпътстващи го, застанали зад тила на някогашния министър председател. Всъщност, зад него не стояха персони, а хора - Ехо, които са се съгласили да вземат участие в този цирк, единствено и единствено, с цел да продължат да топкат човчиците в кацата с меда. С мои сътрудници психолози направихме лингвистичен разбор на речта на някогашния министър председател. Жалкото е, че той едва ли употребява съзнателно техниките на операция и внушения, а просто му идва от вътрешната страна. А лингвистичният прочит на речта можете да прочетете на формалната ми страница във фейсбук – Тодор Тодоров. Изводите ще си извършите сами!

- Вие сте от Бяла Слатина. Да поговорим за Северозапада. Какви хрумвания имате за разв и тието на този район?

- Роден съм в Бяла Слатина и Северозападът е моята огромен обич и болежка. Любов, тъй като го връзвам с родителите и приятелите си. Болка, тъй като районът опустява, хората бягат от там, тъй като нямат работа, нямат опция за реализация и развиване. Искам образованието и културата да бъдат на доста по-високо равнище там. Искам да се отварят дребни и междинни бизнеси, с цел да може те да се развиват, окрупняват, тъй като това ще помогне на локалното население. Забележете, не споделям огромни бизнеси, тъй като считам, че е доста неверно да пристигна някой огромен, да направи нещо огромно и след няколко години, когато неговият интерес изчезне, всичко да завърши. В момента Северозападът е най-бавно развиващият се край, само че за сметка на това е с най-бързо бягащите хора от там. За страдание обаче, в хората останали там има доста боязън, насаден от властимащите в последните 10 години. Това е извънредно време да спре.
 Д-р Виктор Серафимов: Можем да надскочим 111-то място по независимост на словото и да приключим прословутата правосъдна реформа * Д-р Виктор Серафимов: Можем да надскочим 111-то място по независимост на словото и да приключим прословутата правосъдна реформа*
Д-р Виктор Серафимов, административен секретар и представител на „ Републиканци за България “, както и лидер на листата във 2 МИ...

- Какви други хрумвания имате, откакто към този момент се заявихте и като политик?

- Голямата ми цел е основаването на Закон за логиката на психиката, който освен да обслужва ползите на хората, само че и да бъде регулаторен за това кой и по какъв метод и в какви случаи има право да извършва тази специалност във всичките й разновидности. Психологията в действителност е един огромен пъзел, в който има ужасно доста посоки и аз нерядко съм попадал на обстановки, в които един психолог извършва разнообразни функционалности – може да е детски психолог, може да е учредителен психолог, полицейски психолог, фамилен съветник и така нататък И не на последно място по значимост, считам, че с цел да има съответно възнаграждение на този труд би трябвало хората, които го упражняват да бъдат с висока степен на обучение и експертиза. Трябва да има регулация за това кой и по какъв метод носи отговорност в случаите, в които те работят. Друга моя концепция и цел е регулация на работата с полиграф.Тук обаче желая доста ясно да подчертая, че не желая полиграфът да бъде позволен като законово средство в правосъдна зала, това е друго! Искам в тази специалност да е ясно кой и по какъв метод може да я упражнява. Това е работа с извънредно висока степен на отговорност и изисква от индивида, който упражнява тази специалност да има висока експертиза. Полиграфското проучване не е метод да се изкарват някакви пари, а експертиза чрез, която ние се намесваме в ориста на хората. На нас доста постоянно ни се постанова да взимаме решения за това дали един човек е направил или не е направил тежко престъпно закононарушение, ние можем да спомогнем за това да се промени неговият живот в отрицателна за него посока, да вземем за пример. Поради тази причина считам, че към този момент е неизбежно да се контролира и тази активност. Друга тематика от изключителна значимост е основаването на класификатор на педофилите в България. Всички хрумвания и оферти можете да прочетете на формалната ми страница във фейсбук – Тодор Тодоров.

*Публикацията е според контракт за осведомително обслужване за предизборна акция за парламентарни избори 2021 година

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР