„За втори път в рамките на тази конституционна процедура за

...
„За втори път в рамките на тази конституционна процедура за
Коментари Харесай

Консултациите продължават: ”Демократична България” се срещнаха с президента

„ За повторно в границите на тази конституционна процедура за сформиране на държавно управление, организирам съвещания, заради комплицираната политическа конюнктура в Народно събрание за сформиране на кабинет. Изправени сме пред провокации. Вчера вашите сътрудници от ГЕРБ-СДС потвърдиха решението си да върнат незабавно мандата. Оттук пораства залогът е за третия мандат. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на диалозите с „ Демократична България”.

„ За да сполучим в третия мандат се желае разговор, компромис и консенсус ", продължи Радев.

„ Вашата коалиция през цялото време на консултациите в 46-тото Народно събрание е деен фактор в разговора. Вие сте в непрестанен контакт с другите партии. Трябва ли да се промени нещо в метода за договарянията в Народно събрание, тъй че да се откри правилният път, тъй като остава един трети мандат, който ни дели от това да имаме или не държавно управление “, продължи Радев.

„ Поставихте пръста в раната. Наистина залогът е за третия мандат”, отговори съпредседателят на „ Демократична България” Христо Иванов. „ Страната е изправена пред усложняваща се композиция от рецесии. Това дава непредсказуем резултат. Всички би трябвало да осъзнаем отговорността си и с третия мандат да опитаме да компенсираме дефицитите на метода, когато ставаше дума за първия мандат, и да излъчим ръководство, което да преведе страната най-малко през зимните месеци”, разяснява съпредседателят на Демократична България.

„ Когато гласоподавателите не са дали на никого преобладаваща роля, разговорът, равнопоставеният метод, готовността за компромиси са основни за това да се излъчи ръководство. Липсата на разговор и подготвеност за търсене на салда са рецепта за липса на отчетност, липса на бистрота и липса на легитимност”, счита Иванов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР