За втори път тази седмица работещи в БНР се събраха

...
За втори път тази седмица работещи в БНР се събраха
Коментари Харесай

Депутати викат Цацаров заради скандала с БНР

За повторно тази седмица работещи в БНР се събраха на контрапротест в поддръжка на генералния шеф Светослав Костов, който е в центъра на абсурда към замлъкването на стратегия " Хоризонт " и опита дългогодишната журналистка Силвия Великова да бъде свалена от ефир. Междувременно краткотрайната парламентарна комисия, основана поради абсурда в БНР, реши да стартира работата си с чуване на основния прокурор Сотир Цацаров.

В момента тече следствие против техническия шеф на радиото Пламен Костов. Проверка на прокуратурата, ДАНС и Комисията за контролиране на известията сподели, че не е имало никаква техническа причина сигналът на " Хоризонт " да бъде спиран. Генералният шеф отхвърля да поеме отговорност и се оправдава с предложение за профилактика от Костов, на което единствено поставил резолюция " Да " и отхвърля да си подаде оставката. Упорито отхвърля и да му е оказван напън за свалянето на Силвия Великова от ефир, макар че няколко публицисти от радиото свидетелстват, че подобен е имало. По думи на Великова настояването е било тя да не води излъчвания и да не е правосъден кореспондент най-малко до момента в който единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев бъде определен за поста.

Защитниците на Костов желаят Съвет за електронни медии да размишления за уволнението му и за санкцията

Този път демонстрацията в отбрана на Костов не беше пред радиото, а пред Съвета за електронни медии (СЕМ), който се чака идната седмица да приключи контракта на Костов. Председателят на регулатора дефинира протестната акция като напън върху Съвет за електронни медии.

Контрапротестите идват след два митинга, на които публицисти от БНР и други медии излязоха пред радиото в отбрана на свободата на словото и желаеха оставката на Костов поради свидетелствата за напън и невижданото прекъсване на сигнала на радиото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР