За втори път тази година Медицински университет – Пловдив организира

...
За втори път тази година Медицински университет – Пловдив организира
Коментари Харесай

54 лекари получиха своите дипломи в МУ-Пловдив

За повторно тази година Медицински университет – Пловдив провежда неповторимата тържествена гала по разпределяне на свидетелства за приета компетентност на медицински и немедицински експерти, придобили компетентност на майската сесия през 2018 година.

Петдесет и четири специализанти получиха своите свидетелства, като двама от тях са чужденци. Четирима от специализантите получиха тапия за втора компетентност.

От 1997 година до в този момент медицинските  и немедицински експерти,  получили удостоверение за добита компетентност от МУ – Пловдив са 3578.

На майската сесия тази година най-вече са придобилите компетентност в " Обща Медицина “ - девет специализанти, " Анестезиология и интензивно лекуване “ – пет, " Нервни заболявания “ – четири и по трима в специалностите " Кожни и венерически заболявания “, " Обществено опазване на здравето “ и " Орална хирургия “.

Чл.-кор. проф. доктор Стефан Костянев - Ректор на Медицински университет – Пловдив, посочи, че главната задача на преподавателите в Медицинския университет е да запазят ентусиазма и човечността на специализиращите лекари измежду просветителния маратон и многото житейски и професионални разочарования.

" Медицината, с изключение на просвета, е и душа, с изключение на технология и познание, е и емпатия и великодушие. Бъдете лекари-специалисти, а не експерти по клинични пътеки! Каквато и компетентност да имате, не забравяйте, че сте ЛЕКАРИ! Да си доктор е освен специалност, това е предопределение, това е обич към всяко живо създание! Където и да ви отнесе вятърът на ориста, не забравяйте вашите учители, не забравяйте вашия университет, не забравяйте Хипократовата клетва! ", сподели още проф. Костянев.

В приветствието си проф. Костадинова – шеф на отдела за Следдипломно образование, изрече своето почитание към завършващите за положените от тях старания.

Д-р Делка Касабова насочи признателност от свое име и от името всички специализанти към преподавателите на МУ - Пловдив и към специалистите и управлението на отдел СДО.

За прелестното въодушевление на специализантите и гостите на тържеството способстваха осъществяванията на дует Дуо Доминанто - Любомира Петрова и Цветан Цветков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР