За втора поредна година София ще бъде домакин на най-голямото

...
За втора поредна година София ще бъде домакин на най-голямото
Коментари Харесай

Бъди герой - включи се в дигиталния Race for the Cure 2020

За втора поредна година София ще бъде хазаин на най-голямото благотворително спортно събитие в поддръжка на битката против рака на гърдата в Европа – Race for the Cure. На 25, 26 и 27 септември ще честваме живота с представители на още 20 столици, измежду които Рим, Атина, Прага и Загреб.

Race for the Cure приобщава своите герои с 5 км тичане, или 3 км вървене, като те избират къде да си подарят придвижване: в кварталната градинка, парк, на пътеката във фитнеса или в планината. Стартовата линия е обща за всички и е виртуална – регистрацията се случва в платформата, където тази година ще се провеждат 30 маратона с 300 000 участници от 22 страни.

В Европа Race for the Cure се провежда от Think Pink Europe, а в България розовата идея става действителност посредством екипа на, член на европейската организация.

„ Кризата с COVID-19 ни въодушеви с всички членове на Think Pink Europe да обединим напъните си и да пренесем това сърцато събитие на последващо равнище. Пандемията промени оборотите на всекидневието ни и анулира близостта, с която бяхме привикнали, само че положителното не търпи отсрочване. То ни движи. Включете се в цифровия Race for the Cure в поддръжка на пациенти с рак на гърдата, здравни служащи и лечебни заведения, посредством обезпечаване на средства и повишение на информираността в обществото “, моли доктор Полина Лъжанска, ръководител на CancerCare.bg.

През 2019 година Race for the Cure събра над 2000 души в Южния парк, като маратонът и символичното награждаване на спечелилите бяха почетени от кметът на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, и обичаните актьори Нели Рангелова, Есил Дюран, Поли Генова, Стефан Илчев, Ерсин Мустафов и Ташо Колев от група Jeremy?, Нели Петкова и Свилен Ноев от „ Остава “.

Събраните средства бяха вложени в групи за психическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна и Бургас, а сумата от Race for the Cure 2020 ще бъдe употребена за подкрепяне на пациенти с рак на гърдата в цялата страна.

Всяка година в Европа 500 000 дами са диагностицирани и други 125 000 умират в резултат на това заболяване, ето за какво обезпечаването на средства е от огромно значение. В България е над 4000 дами, които са нечии майки, сестри, дъщери стартират най-тежката битка – да запазят живота си. В тази борба са включени и техните фамилии, които по всевъзможни способи ги поддържат в процеса на лекуване и прогонват страха от връщане на болестта.

Подкрепете ги посредством регистрация

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР