За втора поредна година постъпилите в армията са повече от

...
За втора поредна година постъпилите в армията са повече от
Коментари Харесай

За втора поредна година постъпилите в армията са повече от напусналите

За втора поредна година постъпилите в армията са повече от напусналите. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов, който регистрира осъществяването на програмата " Бъди боец " за набиране на военнослужещи. Той заяви, че и четирите компании, поканени в състезанието за доставка на 150 нови бойни машини за пехотата, са подали документи до крайния период, който изтече през вчерашния ден. Те са от Германия, Финландия, Франция и Швейцария.

Само за първите 9 месеца на 2019-а са признати 602-ма военнослужещи, на междинна възраст 25 години, или съвсем два пъти повече в съпоставяне със същия интервал на 2018-а.
Ген. лейтенант Димитър Илиев - зам.-началник на защитата: Военновъздушни сили съумяха през всичките състезания, които оповестиха, да наберат претенденти за всички оповестени места. Също по този начин доста добре се движат и в Сухопътни войски.
Според военния министър акцията е постигнала задачите си и ще продължи и през идната година.
Красимир Каракачанов, министър на защитата: " Бъди боец " имаше за цел да показа армията пред обществото, тъй като цели райони от България, отдавна, след съкращенията в армията, от дълго време не са виждали мъж или жена в униформа.
По мотив състезанието за доставка на нови бойни машини за пехотата, военният министър допусна, че може да има изненади.
Красимир Каракачанов, министър на защитата: Доколкото имам информация, една от компаниите е направила различен тип предложение, което, съгласно мен, не може да бъде несъмнено като оферта.
За поръчката на стойност 1,5 милиарда лв. бяха поканени немската ARTEC, финландската Patria, френската NEXTER, и консорциум сред американската General Dynamics и швейцарска компания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР