За втора поредна година организацията на автори и композитори Музикаутор

...
За втора поредна година организацията на автори и композитори Музикаутор
Коментари Харесай

Музикаутор се похвали с 41% ръст на събраните авторски възнаграждения за 2023 г.

За втора поредна година организацията на създатели и композитори Музикаутор реализира рекорден растеж на събраните авторски хонорари от бранша на търговията и туризма. През 2023 година те са в размер на 2 341 989 лева, а растежът по отношение на миналата година е 41%.

По-добрите резултати се дължат на комплексния метод при лицензирането на туристически и търговски обекти, включително на улеснените процедури и опцията за електронно сключване на контракти. Заедно с това притежателите на такива обекти могат да се възползват от редица отстъпки – браншови, за обитаемо място, за размер, а до 28 февруари целогодишните обекти получават и 10% отстъпка за предплатено заплащане.

През миналата година Музикаутор осъществя необятна осведомителна и маркетингова акция с поддръжката на Национален фонд „ Култура “. Нейната цел бе да увеличи информираността измежду притежателите на търговски и туристически обекти за отговорностите им да съблюдават Закона за авторското право и сродните му права.

Усилията на Музикаутор са ориентирани към възстановяване на заплащането на авторския труд на композитори, създатели на текстове и представляващите ги музикални издатели, като това е един от главните принадлежности за поддръжка и развиване на музикалния бизнес и на културата като цяло. През м. март тази година организацията следва да разгласява своя годишен доклад, в който ще бъде поместена информация за всички браншове, както и за самодейностите и акциите на МУЗИКАУТОР през 2023 година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР