За втора поредна година лидерът на партия "Има такъв народ"

...
За втора поредна година лидерът на партия "Има такъв народ"
Коментари Харесай

Слави Трифонов пак скри имуществото си, КПКОНПИ си затваря очите

За втора поредна година водачът на партия "Има подобен народ " Слави Трифонов продължава да крие имуществото си от обществото, а антикорупционната комисия (КПКОНПИ) да си "затваря очите " за нарушаването. Тя към момента не е оповестила, че е почнала регламентираната в закона инспекция по случая "Трифонов ".
Лидерът на Има Такъв Народ отхвърля да извърши закона от встъпването си в Народното събрание през 2021 година насам. Той беше задължен да подаде декларация първо като депутат, а по-късно - като водач на партия. Всеки политически водач, получаващ държавна дотация, би трябвало да подаде встъпителна декларация, в която да заявява имуществото си. Доскоро името на Трифонов даже не фигурираше в листата на КПКОНПИ на неподалите в период декларация, само че към този момент е включен в него, излиза наяве от най-новите данни в обществения указател на антикорупционната комисия, настоящи към 5 август 2022 година При неподаване на декларация КПКОНПИ би трябвало да сформира акт за нарушаване на Слави Трифонов. Той може да направи писмени възражения по него, с които да изясни аргументите за неподаването на декларацията.
Преди месец и половина КПКОНПИ отхвърли да отговори на въпросите на Mediapool дали е формирана инспекция на имуществото на Слави Трифонов и какви са резултатите от нея, в случай че е била формирана. Според комисията това не е информация, която се дължи на обществото по реда на закона за достъп до информация. До този миг Слави Трифонов не е коментирал аргументите за неподаването на имуществена декларация.
За разлика от него, някогашният народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски за поредна година е оповестил солидно имущество, което обаче е по-скромно спрямо предишни години.
За 2021 година Пеевски е заявил взимане за 20 млн. лева от разпределен дял. Политикът е оповестил също банкови влогове за над 3.5 млн. лева, макар че финансовите му интервенции бяха съществено затруднени, откакто той попадна под глобите на американския закон "Магнитски ". Бившият народен представител от Движение за права и свободи е оповестил още към 1.5 млн. лева налични парични средства. Декларирал е и акции за 4 млн. лева в сдружението "Интръст " ЕАД.
Както и в предишни години, Пеевски е показал и куп парцели и коли, които употребява чартърен.
Доскорошният началник на Националната организация за приходите Румен Спецов, който бе уволнен от служебното държавно управление, пък е заявил закупен от брачната половинка му Плама Спецова апартамент от 127 кв. м. в Дубай на стойност 1.1 млн. лева Преди да заеме най-висшия пост в Национална агенция за приходите, някогашният данъчен години наред живееше в Дубай със брачната половинка си.
Според декларацията произходът на средствата е банков заем. Сумата от 1.1 млн. лева е почти същата, която някогашната компания на Спецов "Гранекс Трейдър " дължи на бюджета години наред, откакто някогашният данъчен я е продал на малоимотно лице по време на проверка през 2016 година
Наскоро пък се разбра, че предходната година, когато брачната половинка на Спецов е купила жилището, Национална агенция за приходите е направила акция за инспекция на 23 българи с парцели в Дубай. Не е ясно дали измежду тях е била и самата Плама Спецова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР