За втора поредна година фондация Ако си дал помага на

...
За втора поредна година фондация Ако си дал помага на
Коментари Харесай

С помощта на дарители: Фондация осигурява почивка на море за хора, които не могат да си го позволят

За втора поредна година фондация " Ако си дал " оказва помощ на фамилии да посетят българските места за почивка. С целогодишните си начинания те оказват помощ редовно на нуждаещи се хора, предаде Bulgaria ON AIR.

" Апартаментът е в Поморие. От 29 май започнаха промените на фамилиите с дечица, които нямат опция. Събираме средства, хранителни артикули, някой заплаща тока и водата, различен обезпечава превоза... ", показа ръководителят на фондация " Ако си дал " Стефан Чолаков.

" Българинът е съпричастен, оказва помощ си, взаимен е с бедните. Има хора, които в никакъв случай не са посещавали морето ", акцентира той и разясни, че хора от цяла България нямат опция да отидат на отмора, а освен от дребните обитаеми места.

Според него неналичието на обучение е главната причина тези фамилии да не могат да си разрешат морска отмора. В тази връзка фондацията реализира и следващ надзор. Чрез доброволци, с които децата играят ролеви игри, пробва да демонстрира, че образованието е излаз от бедността.

" Искаме да променяме бъдещето им, не просто да ги задоволим на момента ", уточни Стефан Чолаков.

От своя страна децата се отблагодаряват на фондация " Ако си дал " с умилителни картини и есета. Голяма част от добродейците са младежи, чиято активност фондацията провежда под формата на екскурзия. " Успехът е обезпечен, когато човек е с положителни намерения ", приключи Стефан Чолаков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР