За втора поредна година Българската федерация по волейбол се включва

...
За втора поредна година Българската федерация по волейбол се включва
Коментари Харесай

БФ по волейбол за втора година подкрепя благотворителното спортно събитие Предизвикай се с кауза

За втора поредна година Българската федерация по волейбол се включва в благотворителното спортно събитие " Предизвикай се с идея " и застава зад идеята на фондация " Заедно в час " за обезпечаване еднакъв достъп до качествено обучение на всяко дете.
Целта на " Предизвикай се с идея " е да сплоти хора на друга възраст, без значение от тяхната физическа подготовка, като ги предизвика да се провокират с обичания си спорт в поддръжка на качественото образованието.

Събитието ще се организира на 17 юни на територията на залите и игрищата на Garitage park в София и включва спортовете волейбол, баскетбол кросфит и йога.

И тази година самодейността провокира феновете на волейбола да се включат в специфичен благотворителен шампионат. Волейболното съревнование ще се организира в модерната спортна зала " Левски София "  и дава опция на участниците да се състезават в смесени тимове (мъже, дами, младежи) от по петима души (четирима играчи плюс една резерва). Форматът на шампионата включва мачове в групова фаза и елиминации. Срещите се играят до спечелването на 2 гейма, като всеки, в това число и възможният тайбрек, е до 21 точки. В събитието, както и предходната година, се чака да се включат обичани волейболисти от националните тимове - мъже и дами.

" Предизвикай се с идея " се провежда от фондация " Заедно в час " за трета поредна година и е въодушевена от образеца на вдъхновяващи хора, които през годините поддържат организацията през физически тествания – присъединяване в маратони, вело турове из Европа и други

След две години в хибриден формат събитието за първи път събира на едно място участниците в поддръжка на идеята за по-качествено обучение за всяко дете.

" Темата за образованието и спорта е извънредно значима за всички нас, в БФВ с наслада поддържаме всяка самодейност и стъпка в тази посока. Ние работим доста интензивно за връзката сред волейбол и учебното заведение като иституция, тъй като желаеме да помогнем на повече деца да развиват своите познания и чрез спорта. Волейболът построява доста качества, които могат да бъдат потребни в образованието в клас на всяко едно дете – централизация, дисциплинираност, убеденост, даже екипност. Аз персонално се надявам повече хора да одобряват предизвикването на „ Заедно в час " и на 17 юни да се допрян до обичаната и толкоз красива игра, наречена волейбол. Тази година взехме решение да насърчим участниците и с доста вълнуваща премия – ще дадем на спечелилите във волейболния шампионат 5 билета за Европейското състезание за мъже, което започва на 28 август във Варна ", разяснява Любомир Ганев, президент на БФВ. 

" Миналогодишния волейболен шампионат беше един от мощните акценти на събитието, по тази причина и се радваме, че с помощта на сътрудниците ни от Garitage Park, волейболна зала " Левски София " и Българска федерация по волейбол още веднъж организираме вълнуващо съревнование за феновете на този спорт и срещи с обичани волеюболисти. Образованието и спортът вървят ръка за ръка и са ключ към това да живеем в по-здраво и мощно общество, по тази причина и откровено благодарим за поддръжката на федерацията и волейболните ни другари ", разяснява Петър Пройков от екипа на " Заедно в час ".

Събитието е отворено за хора над 14 година и без значение от тяхната физическа подготовка. Възможни са самостоятелни регистрации, както и отборни. 

 





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

 

 

 

 

" Предизвикай се с идея " се провежда с безвъзмездната поддръжка на Garitage Park в София и волейболна зала " Левски София ", Garitage Sports Center, Crossfit Vitosha и Yoga Vibe.

 Инициативата като сътрудник поддържа още Българска федерация по баскетбол. Медийни сътрудници са bTV и Sportal media
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР