За втора година ИКЕА България организира национален конкурс за детска

...
За втора година ИКЕА България организира национален конкурс за детска
Коментари Харесай

ИКЕА обяви второ издание на национален конкурс за детска рисунка

За втора година ИКЕА България провежда народен конкурс за детска рисунка, който ще е под надпис „ Защитник на морските жители “. Конкурсът още веднъж ще е част от акцията на марката „ Ела да играем “, чиято задача е да пази правото на децата да порастват и да се развиват в безвредна среда. Инициативата ще се организира в партньорство с УНИЦЕФ.

Темата на състезанието е отдадена на загрижеността на децата за благополучието на животинските типове в морето и замърсяването с пластмаса на Световния океан. На същата концепция е основана и сбирката BLÅVINGAD, която е ентусиазъм на акцията. Тя се състои от плюшени играчки, текстил с морска тема и аксесоари за детската стая. С нея малчуганите се потапят в подводното царство на океана. Колекцията се основава на откритията от Детски съвещателен панел на ИКЕА, извършен през 2020 година, в който деца сред 4 и 14 години споделят своите визии за бъдещето на водните басейни и животните в тях.

Възможност за присъединяване в състезанието ще имат всички деца на възраст от 1 до 12 година Те ще могат да се включат с рисунка на своя бранител на морските жители от 24 ноември до 7 декември на уеб страницата.

След гласоподаване от публиката и особено жури, ще бъдат оповестени 15 финалисти – трима, събрали най-вече гласове на уеб страницата, и още 12, определени от журито. Накрая спечелилият ще бъде един, а по неговата рисунка българският продуктов дизайнер Здравка Върбанова ще сътвори плюшена играчка.

В журито тази година ще се включат Богдана Трифонова – радио и ефирен водещ, Александра Димитрова– художник-дизайнер и възпитател в детски теоретичен център „ Музейко “, Кристина де Бройн – представител на УНИЦЕФ за България, Здравка Върбанова – дизайнер и създател и Яна Якимова – шеф на магазин ИКЕА София.

Защитникът на морските жители, който ще оживее от рисунката на новия победител, ще се трансформира в знак на общи начинания на ИКЕА и УНИЦЕФ за по-добър живот и за правото на всяко дете да играе и да се развива. Една от тях е акцията „ Стъпки дружно “, в която ИКЕА взема интензивно присъединяване от 2019 година, като поддържа задача ѝ – предварителна защита на насилието и издевателството в учебно заведение.

„ Децата се вълнуват от тематиката за опазването на океаните и техните жители, от време на време даже доста повече от възрастните. Те се интересуват от съществуването на пластмаса във водните басейни, както и запазването на биоразнообразието в тях. Именно това въодушеви ИКЕА тази година да посвети акцията „ Ела да играем “ на тематиката и да прикани малчуганите да нарисуват своя бранител на морските жители. За нас постоянно е било значимо да подкрепим правото на децата да порастват в устойчива и предпазена среда. Затова сме дълготраен сътрудник с УНИЦЕФ, с които организираме самодейност обвързвана със основаването на учебна среда без принуждение, където децата да могат да играят и да се развиват “, споделя Йоана Цонева, маркетинг управител ИКЕА България.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР