За всеки, който се интересува от древната история на човечеството,

...
За всеки, който се интересува от древната история на човечеството,
Коментари Харесай

Египет и пищната церемония в чест на фараоните

За всеки, който се интересува от античната история на човечеството, визитата на египетските пирамиди и античните храмове на фараоните са наложителни. А в този момент имаме още една причина да желаеме да се отправим към Египет.

Преди дни страната откри реставрирания Път на сфинксовете - алея, дълга съвсем три километра, която свързва храмовите комплекси Луксор и Карнак.

Това стана на обилна гала, която представляваше историческа възстановка на античния фестивал Опет - карнавал и тържество, проведено от античните египетски династии в чест на река Нил и плодородието.

Хиляди танцьори, артисти и други реализатори, облечени в антични одежди, се включиха в церемонията. Тя бе съпроводена от грандиозни светлинни резултати, фойерверки и уместно озвучаване.

Ройтерс напомнят, че Пътят на сфинксовете датира отпреди 3400 години, само че е открит от археолози в края на 40-те години на предишния век. Министерството на туризма на Египет разяснява, че той е удължаван от всяка последваща династия фараони, а през днешния ден съставлява " най-големият музей навън в света ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР