За VMware България е важен пазар с множество проекти за

...
За VMware България е важен пазар с множество проекти за
Коментари Харесай

VMware: Центърът ни в София е истински гръбнак, разработчиците са ключов приоритет

За VMware България е значим пазар с голям брой планове за цифровизация, само че и същински " гръбнак " на новите разработките поради основния за напредъка на компанията развоен център в София - и няма причина да се притесняваме от промени в отрицателна посока. Това стана ясно от думите на Мирко Ледич, районен шеф на водача в решенията за виртуализация за Средна Европа, в която влиза и нашата страна.

Broadcom , нови разработки и нови сътрудници

Една от най-мащабните покупко-продажби в софтуерния свят е обвързвана точно със ориста на VMware. Още през май 2022 година Broadcom разгласи, че желае да придобие софтуерния колос за към 60 милиарда $ (набъбнали в това време до близо 70 млрд.), като обаче покупката се бави по регулаторни аргументи. Това стана мотив и в някои профилирани западни издания, че измежду огромните клиенти на VMware има неизясненост за това какво следва за компанията.

Ледич, който взе участие на взаимен конгрес с Fujitsu в столицата, уточни пред Money.bg, че преди седмица на огромна конференция за европейския пазар в Барселона с представители на 10 000 клиента на компанията презентация е изнесъл и президентът и изпълнителен шеф на Broadcom - точно за да покаже целите пред бъдещото обединяване.
 Broadcom е на финалната права на договорката за VMware
Европейска комисия утвърди мегасделка за компания с огромен офис у нас

Лидерът във виртуализацията коства 61 милиарда $

" На първо място е огромно нарастване на развойната активност - още по-агресивно вложение в създаването на нови решения. На второ място - огромни вложения в екосистемата. Днес сме тук с Fujitsu, те са доста значим сътрудник за нас, само че в световен мащаб задачата е да разтеглим партньорствата си. Голяма част от бизнеса на VMware е генериран дружно с хардуерните компании. Смятам, че тези партньорства ще се запазят. Накрая, само че не на последно място, цел е да понижим сложността на нашите оферти. Всичко това, в случай че се случи и придобиването стане факт, е причина клиентите ни да бъдат спокойни ", акцентира районният шеф.

Дигитализацията - не като по време на COVID-19 , само че въпреки всичко на прав път

Неяснота и терзания за бъдещето има освен бизнесът. През последната година десетки хиляди чиновници на софтуерни компании бяха съкратени, откакто от една страна редовите консуматори се върнаха към познатия преди COVID-19 живот на открито, а, от друга, фирмите станаха доста по-внимателни в вложенията си за цифровизация поради променената икономическа обстановка.

" Компании и държавни управления бяха привикнали преди пандемията да са офанзивни - парите бяха " евтини " и по-агресивно се правеха нови неща. Сега те би трябвало да минат в отбранителен режим - парите станаха по- " скъпи ", само че и целите се трансформираха от позиция на физическата сигурност и на други геополитически въпроси. Това визира всички страни в района - в това число България ", означи Ледич.
 Спря (ли) търсенето на IT фрагменти
Спря (ли) търсенето на IT фрагменти

40% по-малко разгласи не значи, че сме преодолели дефицита на гении в сферата, безапелационни са специалисти

Той обаче беше безапелационен, че у нас " има доста мощни начинания във връзка с дигитализацията ": " Вероятно неналичието на държавно управление преди забавяше напредъка, само че в този момент виждаме, че нещата са готови, идват положителни сигнали от Европейски Съюз и от източниците на финансиране. Дигитализацията ще се развива, само че геополитическите проблеми я забавят ".

Колко значима е България за VMware?

Този въпрос идва с значим подтекст. VMware е един от най-големите IT работодатели в България с над 2000 чиновници, а в това време в бранша намерено приказват за закъснение на растежа и има 40% спад на новите разгласи за работа.
 Доброслав Димитров: Усеща се съществено закъснение във всеки един аспект на IT промишлеността
Доброслав Димитров: Усеща се съществено закъснение във всеки един аспект на IT промишлеността

" Някои компании минаха във фаза на освобождение на хора "

Да чакаме ли всеобщи съкращения и у нас? " В Барселона беше оповестено, че след придобиването ще има огромни вложения в развойната активност. Центърът в София е същински гръбнак на VMware - той не обслужва единствено локалния пазар, само че и световния. Разработчиците постоянно ще са в основата, ще са основен приоритет - постоянно са били и ще продължат да бъдат ", отговори Ледич.

По информация на Money.bg фактически на този стадий от VMware не са прибягвали до огромни оптимизации на личния състав си у нас, някои екипи са разширени и все още има свободни позиции, за които се търсят хора.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР